Hur man avgör en piratkopierad Compact Disc

September 12

Hur man avgör en piratkopierad Compact Disc


CD-ROM piratkopiering är nu mer populär än någonsin, med allt från musik till filmer och även videospel framgångsrikt pirat och säljs. Ibland kan det vara svårt att avgöra om du har ett äkta exemplar av media, eller en piratkopia. Lyckligtvis är det oftast lätt att räkna ut detta genom att studera skivan och andra aspekter av din CD.

Instruktioner

1 Studera fallet. Titta på kvaliteten av ärendet och pappersinsatsen. Jämför ärendet till andra fall måste du se om det ser ut som samma kvalitet. Äkta skivor kommer att ha hög kvalitet fall visar all nödvändig information om papper av hög kvalitet. CD kopiatorer försöker ofta att spara pengar genom att erbjuda billigare fall och hem-tryckta skär.

2 Titta på skriften på CD-skivan själv. Kontrollera namnet på media och producenten för fel och klarhet. Många pirat skivor har små fel som kan gå obemärkt förbi. Oriktiga uppgifter eller stavfel är säkra tecken på piratkopiering.

3 Kontrollera licens och copyright-information. Nästan alla medie CD kommer att innehålla denna information, som vanligtvis är skriven längst ner på CD-skivan. Många pirat skivor har inte någon information upphovsrätt alls, medan andra kommer att ha felaktiga uppgifter.

4 Kontrollera undersidan av media. Kommersiellt producerade skivor har en silver botten, medan inspelningsbara cd-rom har en blå eller lila nyans. Om du är osäker, luta CD mot en ljuskälla. Om du kan upptäcka färg, CD är sannolikt inspelningsbara och inte äkta.

5 Titta på innehållet. Vissa piratkopierade skivor är kopior av promo-skivor, som innehåller bara några slumpmässiga låtar till medierna. Vissa innehåller mer än ett album eller en udda mix av låtar från olika album.

6 Sätt in skivan i CD-enheten på datorn. Datorn bör erkänna media och visa mediernas namn. Om datorn känner igen CD som en inspelningsbar CD, vanligtvis visar CD-R, är medierna sannolikt att piratkopior.

7 Lyssna på och / eller titta på media. Analysera ljud och bildkvalitet, och i förekommande fall, om kameran är stadig. Du kanske upptäcker att CD-skivor har en lång lucka mellan låtar, eller ljud som de spelas in från radion.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com