Fördelar och nackdelar med chatta på Internet

August 7

Fördelar och nackdelar med chatta på Internet


Chattar på Internet kommer i många former. Du kan ha en-mot-en chatt via snabbmeddelandeprogram. Du kan också ha gruppdiskussioner via ett chattrum eller ett forum. Men som med allt, kan du hitta fördelar och nackdelar med att ha Internet chattar.

Bekostnad

Du hittar den billigare att chatta via Internet än att göra ett långdistanssamtal. Detta gör Internet chattar ett attraktivt alternativ om du bor långt borta från familj och vänner, eller om du är på en budget.

Göra flera saker samtidigt

Du kan slutföra andra uppgifter när du chattar på Internet. Till exempel kan du läsa och svara på e-post, avsluta skriva ett dokument, eller ha en konversation med någon som är i rummet. Detta kan vara en fördel om du är upptagen och inte har mycket tid för personlig chattar. Detta kan också vara en nackdel eftersom du inte ger den andra personen eller uppgiften din fulla uppmärksamhet.

Tidsplanering

Eftersom du kan göra flera saker när du chattar på Internet, kan det bli lätt att tappa bort tiden. Du kan sluta prata längre än du tänkt att, vilket kan göra det svårt att slutföra andra uppgifter.

kommunikation hinder

Avsikten med någons anmärkningar kan vara svårt att bestämma över Internet. Det är lätt för dig att verka stötande när du chattar på Internet eftersom personen i andra änden inte kan se ditt ansikte eller höra din röst. Därför måste man vara mycket försiktig med hur du uttrycker saker.

farorna

Om du chattar med främlingar över Internet, kan du öppna dig för rovdjur. Människor kan ljuga om vilka de är i ett försök att skada dig på något sätt. Dina samtal kan även sparas, vilket kan komma tillbaka för att hemsöka dig om någon har onda avsikter. Enligt USA Computer Emergency Readiness Team, bör du vara försiktig med vad du avslöjar om du inte är säker på vem personen i andra änden av chatten är. USA-CERT rekommenderar även uppdatera dina säkerhetsinställningar för att skydda dig från en programvara attack från en angripare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com