Hur man fixar en Dell Laptop Key

June 7

Dells bärbara datorer har inbyggda tangentbord som gör för enkel beräkning men svårt ersättning. När en tangent faller bort av en bärbar dator, kan du inte bara byta tangentbordet ut för en med funktionstangenter. Därför att veta hur man fixar en nyckel som faller utanför är en viktig färdighet för Dell laptop ägare.

Instruktioner

1 Samla de delar av nyckeln som föll. En bärbar dator nyckel utgörs av själva nyckeln, kallad tangenttoppen, och ett par små plaststrukturer som tillsammans passning kallade nyckelhållaren. Om du saknar någon av delarna, kommer du inte att kunna fixa nyckeln.

2 Montera nyckelhållaren. De två delarna av nyckelhållaren passar ihop med små plastpinnar. När man ser på nyckelhållaren, bör det vara relativt klart hur den snäpper ihop. (Se "Ytterligare resurser" nedan för länkar med bilder.) Det finns en god chans nyckelhållaren kommer fortfarande att vara ansluten till tangentbordet på sin rätta plats när en nyckel faller av. Om så är fallet, lämna den där. Om hållaren lossnar med tangenttoppen (om den fortfarande är fäst på baksidan av tangenttoppen), snap den ur tangenttopp med pincett.

3 Använd pincett för att sätta nyckeln hållaren tillbaka på plats på tangentbordet. Nyckeln hållaren ska passa in i en metallkapsling på tangentbordet, som vanligtvis fast den i fyra punkter; ena änden av nyckelhållaren glider under ett par metallkrokar och den andra änden snäpper på plats. Om nyckelhållaren inte lossna i första hand kommer du inte att göra det här steget.

4 Tryck på knappen tillbaka locket på hållaren. Tangenttoppen ska snäppa och låsa på den monterade hållaren enligt en minimal mängd tryck. När det är på plats, slår de viktigaste flera gånger, att jämföra det med andra tangenter för att se till att det fungerar normalt.

Tips

  • Använd fast tryck när knäppa nycklar på plats, men inte gå överbord eftersom det kan skada tangentbordet om hållaren inte är korrekt installerad. Fästa annan viktig locket på och utanför kan ge dig en uppfattning om hur mycket tryck det skulle ta att få en nyckel igen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com