GPS-antenn som arbetar med Network Stumbler

February 8

GPS-antenn som arbetar med Network Stumbler


Network Stumbler, även känd som NetStumbler, är en verktygslåda som används för att detektera, räkna, sond och ansluta till trådlösa åtkomstpunkter fördelade geografiskt. Nätverk ingenjörer och administratörer använda detta verktyg för att diagnostisera problem med nätverksanslutning och att kartlägga nätverksanslutning zoner inom sina trådlösa nätverk. Mjukvaran möjliggör integrering med ett USB eller seriell GPS-antenn för att uppnå exakt plats noggrannhet. På grund av förare och operativsystem nyanser, vissa GPS-antenner rekommenderas framför andra för integration med Network Stumbler. Network Stumbler kräver enheter för att exportera data i den gemensamma NMEA GPS dataformat för att arbeta på GPS-data.

Inbäddade GPS-antenn

Vissa GPS-enheter och mottagare innehåller inbäddade antenner inom själva enheten. Den största fördelen med denna typ av antenn är anslutnings lätthet --- inga extra kablar krävs för att ansluta till GPS-mottagaren från antennen; allt är fristående. Anslut bara GPS-mottagaren till datorn och konfigurera nätverksStumBler att börja hämta GPS-data. Några exempel på denna typ av GPS-antenn innefattar de på Garmin eTrex Vista och Magellan 210 GPS-enheter.

Externt ansluten GPS-enheter

Externa GPS-enheter, som normalt inte innehåller en skärm för datavisning, ofta tillåter monterade lösningar för bilar. Fördelen med detta tillvägagångssätt är lägre kostnad, samtidigt som en mer skalbar och professionell lösning än ingångsnivå inbäddade enheter. Dessa enheter ansluta oftast till datorer direkt, men har långa USB-kablar, och komma i vattentätt fodral för montering på ett fordon eller externt för bättre mottagning. Pharos REC 20 mottagare, och GlobalSat SiRF är lägre avancerade alternativ inom denna kategori. Maritima enheter, såsom Maretron GPS 1000-1001 och Garmin GPS 17x-antennen kapslingar är också populär för mobilnätet Stumbler användning på båtar.

Externt monterade Antenn

För yrkesverksamma, utvändigt monterade GPS-antenner och kraftfulla GPS-mottagare ger maximal mottagning och hastighet för GPS-satellit upptäckt och utforskning. GPS-antenner är typiskt enkelriktad; Men, radarliknande höljen genomför riktade och dubbelriktade GPS sändningar är populär för marina applikationer. Alla NMEA-kompatibel GPS-mottagare, som är ansluten till en av dessa antennenheter separat med koaxialkabel, kommer att arbeta för Network Stumbler kartläggning. Fristående antenner inte speciellt utformad för GPS kan godtas, förutsatt att de arbetar på frekvenser runt 1,57542 GHz, 1,2276 GHz och 1,17645 GHz och ansluta till en GPS-dekoder (antingen programvara eller hårdvarubaserad).


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com