Varför förlorar jag e-post när i viloläge?

February 28

Om du börjar använda datorn igen efter att den går att sova och upptäcker att e-postmeddelanden saknas från inkorgen, betyder det inte nödvändigtvis betyda att någon annan har använt din dator. Det finns flera andra frågor som också kan orsaka e-post försvinner från inkorgen när datorn är i viloläge.

Skrivskyddat läge

En anledning kan uppfatta din e-post som har gått förlorade när datorn går i viloläge är om du använder en e-postklient som Microsoft Outlook eller Mozilla Thunderbird i "Read Only" -läge. Om så är fallet, dina meddelanden försvinner från inkorgen när du har läst dem för första gången. Som ett resultat, om du kontrollera din e-post och sedan låta datorn att somna, när du fortsätta använda den, du kanske tror att meddelandena tydligen togs bort.

Kolla e-post från en annan enhet

En annan orsak din e-post kan försvinna från datorn när den går ur viloläge är om du redan har kontrollerat och raderade e-post via en annan enhet. Till exempel, om du hämtar ett Gmail-meddelande med hjälp av en BlackBerry, och sedan ta bort det, när du återvänder till Gmail på din "väckas" dator, som meddelande kommer fortfarande att raderas. Oavsett hur du öppnar ett e-postkonto, radera ett meddelande från någon gränssnittsresulterar i den tas bort från servern, och därmed från sovande dator.

spam Filter

Om e-post visas i inkorgen innan datorn försätts i viloläge, men sedan försvinner när du väcka datorn, kan e-postklienten spamfilter har förpassats misstänkta meddelanden till "Spam" mappen. Om du öppnar "Spam" mappen och upptäcker att de saknade meddelanden finns, kan du behöva justera skräppostinställningar om meddelandena är inte av spam sort.

Fult spel

Om du inte kan hitta meddelanden och inte kan förklara deras försvinnande annars kan någon ha använt datorn eller äventyras ditt e-postkonto på distans. För att förhindra bedrägeri, lösenordsskydda din dator medan den är i viloläge, och ändra din e-lösenord regelbundet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com