Fördelar med Instant Messenger

May 21

I vår Internet tillgängligt världen, har snabbmeddelanden (IM) enheter blir en av de mest använda metoderna för kommunikation. Oavsett chatprogram som man använder, denna växande kommunikationsmedel erbjuder ett antal tydliga fördelar jämfört med de mer traditionella former av kommunikation som telefon och snigelpost.

Förmåga att göra flera saker

Eftersom du är redan på en dator, du är fri att öppna upp olika webbplatser, söka på Internet eller slutföra ett antal andra datorrelaterade uppgifter under chattkonversation.

lägga till länkar

Om du är snabbmeddelanden om en viss nyhet, blogg, video eller annan webbsida, kan du kopiera och klistra in länken direkt i snabbmeddelande, vilket gör att båda parter i samtalet att bokstavligen vara på samma sida.

flera konversationer

IM användaren kan hålla många "samtal" samtidigt genom att ha ett antal aktiva IM lådor öppna samtidigt.

Fart

I stället för att skicka e-post och väntar på att mottagaren ska kolla upp det, och sedan vänta på ett svar, är meddelanden som skickas via IM levererade och fick omedelbart. I näringslivet, kan denna hastighet lägga produktiviteten genom att tillåta arbetarna att kommunicera med andra arbetare och få sina frågor besvarade utan att behöva lämna sina skrivbord, för att inte tala om att kommunicera med avlägsna kollegor.

Låg kostnad

Utöver kostnaden för en Internet-anslutning, de flesta IM-program är gratis att ladda ner och använda. För företag är detta ett sätt att minska kostnaderna - till exempel minskad långväga telefon bills-- samtidigt som förmågan att kommunicera öppet.

Diskret sätt att skicka meddelanden

Om du befinner dig i ett område där du inte kan hålla ett telefonsamtal (såsom bibliotek, möte, flygplan eller tunnelbana), kan du fortfarande samtala med vänner och kollegor via snabbmeddelanden.

Registrering av konversation

I likhet med e-post, de flesta IM-program sparar automatiskt eller erbjuder möjligheten att spara konversationer så att du kan gå tillbaka och granska dem vid ett senare tillfälle.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com