Hur man sälja reklam för min Ezine

July 22

Reklam kan vara en bra inkomstkälla för ditt ezine. Det är inte svårt att göra, men du måste ha en bra plan.

Instruktioner

1 Först måste du veta din målgrupp. Vilka är dina läsare? Vad vill de veta om? Vad som intresserar dem? Chansen är du redan har gjort det. Du är förmodligen rikta sina intressen med varje artikel du skriver för din ezine. Detta är dock ett nödvändigt första steg.

2 Nu, hur annonsörerna? Vilka produkter och tjänster säljer de? Vad vill du att erbjuda dina läsare? Bättre tänka på det. Gör en lista.

3 Därefter bestämmer hur många annonser du vill sälja i varje nummer av din ezine.

4 Var vill du placera dina annonser i ezine? På den sida av de artiklar? Vid botten av ezine? I mitten av artiklar, med en separation, så att läsarna måste hoppa över annonsen? Vad om textannonser kommer du säljer dem eller sticka med HTML? Du måste göra detta beslut tidigt.

5 Forskning tävlingen. Vad gör dem? Förresten, är din konkurrens inte bara någon ezine utgivare men alla ezine publicister som riktar sig mot samma målgrupp som du riktar.

6 Upprätta en reklam takt. Några populära modeller inkluderar kostnader per tusen (CPM) och en del bara göra det. Allvarligt, vissa människor bara dra en annonspriset ur luften och bli mycket framgångsrik. Men du kan också ladda med annonsstorlek och antal frågor. Exponering - det är vad dina annonsörer vill. Du måste räkna ut hur mycket det är värt - för dig och för dem. Här är en ny metod: fråga annonsörerna vad de tycker.

7 Skriv dina riktlinjer för annonsering. Kommer du begränsa dina annonsörer ett visst antal annonser i varje fråga? Kommer du säljer endast vissa typer av annonser? Hur om rabatter för flera order?

8 Räkna ut hur du ska spåra reklam. Detta kan vara en enkel kalkylblad eller sofistikerad mjukvara. Men du behöver för att spåra den.

9 Bestäm dina betalningsalternativ. Du bör ta kreditkort. Kommer du att använda Paypal eller annan online inkassobyrå? Vad sägs om checkar och postväxlar? Kom ihåg, kommer betalningar via e-post tar längre tid. Kommer ni att riskera det?

10 Börja meddela potentiella annonsörer. Kör först meddelanden i din ezine som du kommer att sälja reklam. Din första utsikterna är dina läsare. För det andra, köra annonser i andra eZines och på webbplatser, ezine kataloger och forum.

Tips

  • Var noga med att inte ställa dina priser för högt eller för lågt. Var ärlig om hur mycket reklam i din ezine är värt.
  • Inte bara sälja reklam till någon. Se till att produkter och tjänster som annonseras i din ezine är kompatibla med innehållet.
  • Försök inte att sälja grafikbaserad annonsering i en text ezine. Om det är text, hålla den text; om det är grafik eller HTML, hålla det på det sättet också.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com