Hur man gör datorn Acceptera Trådlöst internet

April 9

Hur man gör datorn Acceptera Trådlöst internet


Som trådlös Internet-teknik fortsätter att avancera, är många människor nu förlita sig på trådlösa nätverk. En trådlös anslutning gör det mer praktiskt att ansluta till Internet. Dessutom är de flesta av de nyaste tekniken för 802.11n och DOCSIS 3,0 fungerar bra med trådlösa nätverk. Därför är det mycket viktigt att installera ett trådlöst nätverk och gör din dator att acceptera trådlöst Internet.

Instruktioner

Konfigurera en trådlös nätverksanslutning

1 Ställ in din trådlösa router. Kontrollera routern för att se om den är inkopplad ordentligt, och slå på den.

2 Gå till nätverksdelningscenter för att börja ställa in ett trådlöst nätverk. Dra musen till det nedre vänstra sidan av skärmen och klicka på "Start" -knappen för att öppna startmenyn. Klicka sedan på "Kontrollpanelen". Följande skärm kommer att visa de primära funktioner och inställningar i datorn, till exempel nätverk, hårdvara, program och ljud. Gå till avsnittet nätverk och öppna dela nätverks centrum.

3 Skapa ett trådlöst nätverk. Navigera genom nätverksdelningscenter, klicka på "Skapa en anslutning eller ett nätverk." Följande skärm kommer att visa en lista med alternativ för att ansluta till Internet, inklusive möjligheten att upprätta en trådlös anslutning. Välj det alternativ som gör att du kan upprätta en trådlös anslutning.

4 Konfigurera det trådlösa nätverket. Skapa ett nätverksnamn (SSID) och ett centralt nätverk för ett säkert nätverk. Skapa en stark nyckel nätverk med WPA-kryptering för optimal säkerhet. Skapa inte en nätverksnyckel om du föredrar att ha ett oskyddat nätverk.

5 Testa din Internet-anslutning. Öppna webbläsaren och kontrollera att se om Internetanslutningen fungerar.

Anslutning till trådlösa nätverk

6 Sök tillgängliga nätverk. Gå till startmenyn, och klicka på "Anslut till" för att se tillgängliga trådlösa nätverk.

7 Ansluta till ett trådlöst nätverk. Välj ett trådlöst nätverk och klicka på "Connect". Ange nätverksnyckel för att kunna ansluta till ett nätverk. Ange inte nätverksnycklar för osäkra nätverk, eftersom de inte har någon.

8 Köpa ett trådlöst nätverkskort. Eftersom en Internet trådlöst kort är vanligtvis krävs för att ansluta till trådlösa nätverk, kan vissa datorer inte ansluta till trådlösa nätverk. Trådlösa nätverkskort säljs vanligen i lokala elektronikaffärer. Använda en bärbar dator för att ansluta till trådlösa nätverk. Majoriteten av bärbara datorer levereras med ett internt trådlöst kort.

9 Utför ett test för att se om din trådlösa nätverksanslutningen fungerar korrekt. Öppna standardwebbläsaren, och försök att surfa på webben. Om du har möjlighet att ansluta till Internet utan problem, är anslutningen lyckas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com