HTML-koden för fredstecken med två fingrar

June 13

HTML-koden för fredstecken med två fingrar


Hypertext Markup Language eller HTML, tillåter icke-standardtecken inklusive symboler som skall visas på en webbsida genom användning av en speciell sekvens. En sådan sekvens börjar med & # och avslutas med ett semikolon. Dessa sekvenser förlita sig på användningen av Unicode teckenbeteckningar för att konvertera koden till en visnings karaktär. En sådan ikon som kan visas i HTML genom Unicode är fredstecken.

Victory Sign

"V" tecken, en hand gest med pekfingret och långfingret upp och särade, har en lång historia. Gesten populariserades i 20-talet av Winston Churchill, under slaget om Storbritannien. Denna hand gest antogs senare på 1960-talet av den amerikanske motkultur att symbolisera fred, vilket leder till den moderna beteckningen på denna hand symbol som en fred undertecknar

Unicode

Unicode är en standardiserad teckenuppsättning som används inom datorindustrin för representation av tecken av en dator. Version 6.0 av Unicode består av mer än 109.000 tecken. Unicode var ursprungligen avsedd att visa utländska teckenuppsättningar. Förutom bokstäver och siffror, Unicode innehåller koder för att visa bilder och ikoner.

Unicode i HTML

Den Hypertext Markup Language, eller HTML, erbjuder genvägar för att visa ett komplett utbud av Unicode-tecken. Dessa genvägar börjar med et-tecken, "&", följt av ett "#" tecken, en nummerserie, och sedan ett semikolon (minus citattecken). HTML-standarden anger att en sådan kombination av tecken kommer att tolkas som Unicode. Unicode Consortium rekommenderar att du alltid förklarar din teckenuppsättning i rubriken på din sida, till exempel "<meta http-equiv =" Content-Type "content =" text / html; charset = iso-8859-1 ">."

Unicode för fredstecken

Unicode beteckningen för seger eller fred tecken är 9996. För att visa detta tecken i ett HTML-dokument, kan du skriva & # 9996; i innehållet på din HTML-sida.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com