Ativa USB Flash Drive får ingen ström

June 2

Om Ativa USB-minne inte fungerar eller verkar för att driva upp när du ansluter den till datorn, inte panik. Några åtgärder för felsökning kan hjälpa dig att lösa problemet. Du behöver inte vara en teknik expert för att åtgärda dessa typer av problem, men en grundläggande kunskap om datorer hjälper. Ativa producerar en mängd olika datalagring och kringutrustning, inklusive tangentbord, möss, digital tavelramar och monitorer.

port Issues

En inte svarar eller nonfunctioning flash-enhet är sannolikt en indikator på att datorns USB-portar och ledningar som inte fungerar. Om du misstänker att detta är vad som orsakar din Ativa USB-minne för att inte driva upp efter att du har satt in den i datorn, kontakta en kvalificerad servicetekniker professionell för att få ärendet undersökas. Du kan ta reda på om din situation orsakas av en felaktig USB-port eller inte genom att ansluta Ativa flash-enhet till en annan dator för att se om det fungerar i den enheten.

förare

Program som kallas drivrutiner tillåter din dator att interagera med andra enheter, inklusive en USB-flashminnet. Utan rätt drivrutiner kommer flash-enheten inte att driva upp och kommer inte att fungera korrekt. Att se om enheten registrerar som finns på datorn, typ "Enhetshanteraren" i sökfältet som visas när du trycker på startknappen på det nedre vänstra hörnet av skärmen. Följ länken som visas i listan ovanför skriver. I listan, dubbelklicka på ikonen "Universal Serial Bus controllers". Från denna lista kan du identifiera om USB-drivrutinerna är installerade eller inte.

uppdateringar

Föråldrade USB-drivrutiner kan också orsaka ett USB-minne, såsom Ativa enheten inte att driva upp när den är ansluten till en dator. Uppdatera datorns USB-drivrutiner genom att högerklicka på drivrutinen från USB listan som visas i "Enhetshanteraren" fönstret och sedan genom att välja "Egenskaper". Från och med nästa användargränssnittet fönstret, klicka på fliken "Drivrutin" och sedan "Uppdatera drivrutin" alternativet. Välj att söka på Internet efter en uppdaterad version av USB-drivrutinen, först se till att datorn är ansluten till Internet. Om en förare hittas, hämta och installera den.

formatering

Även om de flesta Ativa USB-minnen kommer förformaterade, inte alla av dem förbli så, speciellt om du har torkat innehållet ren. En oformaterad USB-minne fungerar inte när du sätter in den i en dator. Formatera om flash-enheten genom att sätta in den i datorns USB-port, högerklicka på enheten alternativ från "datorn" alternativet på "Start" -knappen. I listan som visas väljer du "Format" och följ sedan anvisningarna på skärmen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com