Skillnader mellan kalkylark & ​​Ordbehandling

April 18

Skillnader mellan kalkylark & ​​Ordbehandling


Finns som fristående program och som en del av en svit, kalkylblad och ordbehandling program kan du fylla i ett antal uppgifter på datorn snabbt inklusive komponera bokstäver, dokument, knastrande siffror och skapa ekonomiska prognoser. program bearbetning kalkylblad och ord är likartade, men ett kalkylprogram är inriktat mot sifferuppgifter och ett ordbehandlingsprogram är inriktad på att komponera dokument.

kalkylblad

Kalkylblad tillåta användare att ange numeriska data i ett dokument kallat "arbetsbok" och beräkna data med formler och "tänk om" scenarier. När uppgifterna behandlas, är det lätt ut som en tryckt rapport eller som ett diagram. Beräknade data kan även överföras och inbäddade i ett ordbehandlingsdokument eller extraheras till ett annat program med en databas. Kalkylblad är inte alla numeriska, text kan även läggas in och används ofta som rubriker över kolumner med numeriska data.

Ordbehandling

Ett ordbehandlingsprogram kan du komponera bokstäver, PM och andra dokument snabbt utan att använda en skrivmaskin. Programmet låter dig också formatera dokumentet med en mängd olika teckensnitt, stilar, symboler, grafik och diagram. Som ett kalkylprogram, ordbehandlingsprogram kan du också överföra data till ett annat program, inklusive till ett kalkylblad eller en databas. Du kan också skapa e-postmeddelanden och grundläggande webbplatser inom vissa ordbehandlingsprogram.

gemensamma element

Båda programmen bearbetning kalkylblad och ord inkluderar möjligheten att spara dina färdiga filer i en mängd olika format, inklusive som en "text" och "Rich-text" filer samt i andra format som lätt kan behandlas av andra program. Båda programmen har stavning och grammatik kontroll verktyg, sök / ersätt, liksom sida formateringsalternativ, sidhuvud, sidfot och justeringsmöjligheter.

skillnader

program bearbetning ord låter dig komponera ett standardbrev att skicka till andra med bara de andra parterna detaljer förändrats genom användning av en inbyggd verktyg som kallas en dokumentkoppling.
program bearbetning ord kan inte bearbeta formler direkt (utan användning av en tilläggsmodul), men kan acceptera resultatet av en beräkning.

Kalkylprogram kan inte behandla en dokumentkoppling, programmen kan endast lämna uppgifter för kopplingen. Kalkylprogram använder celler, rader och kolumner för att lagra data där ordbehandlingsprogram använder en öppen mall som inte införa restriktioner om var data kan skrivas in.

Exempel

Microsoft Word, Openoffice Writer och Wordperfect är exempel på ordbehandlingsprogram. Varje program kan öppna ordbehandlingsdokument som skapats i ett annat ordbehandlingsprogram genom att omvandla filen först. Microsoft Excel, Openoffice Calc och Lotus 1-2-3 är exempel på kalkylprogram. Liksom ordbehandlingsprogram, kan varje kalkylprogram öppna filer som skapats i ett annat program. Data kan även exporteras direkt till ett annat program format.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com