Hur man använder ett modem och datorn som telefon

April 3

Med hjälp av ett modem och dator som en telefon använder voice-over-IP-teknik (VoIP). Med tillkomsten av bredbandsmodem och höghastighetsanslutning till Internet, har VoIP ökat markant i popularitet. Många individer vill använda ett modem och dator som telefon eftersom det är oftast billigare än en traditionell telefontjänst, särskilt om du gör långväga telefonsamtal. Lär dig använda ett modem och dator som en telefon för att utöka datorns användning och spara pengar.

Instruktioner

1 Förstå hur en telefonfunktionerna med en Internet-anslutning. När du talar, plockar datorn upp din röst och omvandlar den till datapaket som skickas via din höghastighetsanslutning till Internet-anslutning. Därefter räknas tillbaka in röstdata och antingen skickas till en annan telefon eller till en annan dator. Således, modem som fungerar i en långsammare takt än ett bredbandsmodem (t.ex. uppringda 56k modem) inte är tillräckligt snabb nog att hantera telefonsamtal via datorn.

2 Bestäm hur du vill använda ett modem och dator som en telefon. Du kan välja att använda en mjukvarubaserad metod som förvandlar din dator till en telefon. Eller så kan du registrera dig för en VoIP-telefon plan som Vonage (se "resurser" nedan) och koppla in en Internet-baserade telefonen till datorn modem för att ringa samtal via traditionell telefon.

3 Anslut Internet-baserade telefonluren till din dator om du planerar att använda en traditionell telefon. Anslut den ena änden av telefonens Ethernet-kabel till en öppen Ethernet-port på baksidan av din Internet-router. Anslut den andra änden i telefonluren. Den främre telefonens display kommer då att aktiveras. Om du planerar att använda en mjukvarubaserad metod, ladda ner en gratis VoIP programvara som Skype (se "resurser" nedan) och anslut headset och mikrofon till datorn.

4 Slå din VoIP aktiveringsnummer från din VoIP-leverantör om du använder en traditionell telefon. Detta nummer kommer att noteras i de dokument som ursprungligen skickats till dig när du registrerade dig för tjänsten. Om du använder Skype, starta programmet. Det kommer automatiskt att känna att datorn är uppkopplad.

5 Slå numret du vill ringa på VoIP luren och ringa ett samtal på samma sätt som på en vanlig telefon. Om du använder Skype, ringa upp ett nummer med hjälp av datorns tangentbord eller knappsatsen på skärmen. Tryck på den gröna "Ring" -ikonen. Skype kommer att slå numret och du kommer att tala via datorns mikrofon.

Tips

  • Med hjälp av datorn och Internet modem för att ringa telefonsamtal kan spara pengar jämfört med traditionella långväga telefonsamtal.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com