Hur man bygger en Ultimate Boot Disk för XP

March 19

Hur man bygger en Ultimate Boot Disk för XP


The Ultimate Boot Disk program, annars känd som Ultimate Boot CD eller UBCD för kort, är en typ av datorprogram som gör det möjligt att göra en mängd olika modifikationer och ändringar i datorn utan att behöva starta operativsystemet. Programmet laddas ner och brännas på en CD, då datorn startas från den CD innan operativsystemet har även en chans att starta. Du kan bygga din egen Ultimate Boot Disk för Windows XP-dator med lite tid och några viktiga verktyg.

Instruktioner

1 Ladda ner UBCD programmet. Spara programmet till en plats där du enkelt kan hitta det, såsom skrivbordet eller mappen Mina dokument.

2 Använd en CD-bränning program för att bränna UBCD verktyget till en tom CD. Detta kommer att kräva att du har ett verktyg som stöder att skriva ISO-filer till CD-skivor. Två exempel på denna typ av program, gratis ISO Burner och ImgBurn, är både gratis och kan användas för att utföra denna uppgift.

3 Ta den brända CD från datorn och märka det. Om du vill använda den, kan du infoga den i datorn och göra en omstart. När datorn första startar upp, tryck på knappen som visar engångsstartsekvensen. Denna nyckel är i allmänhet en funktionsknapp (t.ex. "F11") eller "DEL" -knappen. När du har startat från CD, kan du köra något av de verktyg som finns på den.

Tips

  • Om du gör några ändringar i din dator med verktyg som finns på Ultimate Boot disk, måste du spara dem innan du startar datorn och starta tillbaka till Windows.
  • En av de vanligaste användningsområdena för UBCD återställer lösenordet på din dator om du har glömt det. Detta verktyg kan startas när du startar från CD-skivan och gör att du kan ta bort lösenordet från ett användarkonto som finns på din dator.
  • Säkerhetskopiera alla viktiga data från datorn innan du gör några betydande förändringar i ditt operativsystem.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com