Hur man använder F-tangenterna på datorns tangentbord

April 24

Hur man använder F-tangenterna på datorns tangentbord


Funktionstangenter, även känd som "F" nycklar, är på toppen av varje datorns tangentbord. Eftersom de inte är nödvändiga för de grundläggande funktionerna i din dator och program, kan de vara värdelös om du inte vet hur man använder dem. Om du tar dig tid att lära sig vad de kan göra, men du kan spara en hel del tid. Olika märken av datorer och programvaror kan ha olika användningsområden för "F" nycklar, men det finns några vanliga sätt som du kan använda dem i Windows, Microsoft Office-program och webbläsare som Microsoft Internet Explorer och Mozilla Firefox.

Instruktioner

1 Använd "F1" knappen som en hjälp nyckel i de flesta program. Du kommer att få upp en "hjälp" eller "stöd" fönstret när du trycker på den. På vissa datorer kan du även använda den för att mata in BIOS eller CMOS Setup under starten. I Microsoft Office, kan du trycka på den för att öppna åtgärdsfönstret. Slutligen, oavsett vilket program du har öppna, om du trycker på "F1" och "Windows" -tangenten samtidigt som du kommer alltid att öppna Windows Support.

2 Använd "F2" nyckeln för flera olika genvägar. Du kan använda den för att snabbt byta namn på en markerad fil. Om du trycker på "Alt", "Ctrl" och "F2", medan i Microsoft Office-program, kan du öppna ett nytt dokument. Du kan även trycka på "Ctrl" och "F2" i Office-program för att öppna fönstret Förhandsgranskning. Slutligen, på vissa datorer kan du trycka på det under start för att ange CMOS eller BIOS.

3 Använd "F3" tangenten som ett snabbt sätt att öppna "Sök" fönstret för att leta efter en fil, antingen i Microsoft Windows eller program du har öppna i förekommande fall. Du kan också använda den i kommandotolken linjen för att upprepa det senaste kommandot. Slutligen, om du markerar en text och tryck på "Shift" och "F3" i Microsoft Word, kommer texten att ändras till antingen alla lock eller gemener.

4 Använd "F4" knappen för att öppna "Sök" fönster eller kolumn i program som Internet Explorer. Du kan också använda den som en genväg för att upprepa den senaste åtgärden utförs i Microsoft Office-program. Tryck på "Alt" och "F4" stänger programmet aktiva, medan "Ctrl" och "F4" stänger det aktiva fönstret i programmet aktiva men stänger inte själva programmet.

5 Använd "F5" för att uppdatera den aktuella sidan på din webbläsare eller innehållet i en dialogruta. I Microsoft Word öppnas också "Sök och ersätt" fönster, och i PowerPoint det startar ett bildspel. "F5" plus "Ctrl" och "Shift" infogar även ett bokmärke i Word.

6 Använd "F6" för att flytta markören till adressfältet i webbläsare som Internet Explorer och Mozilla Firefox. Du kan även trycka på "Ctrl", "Shift" och "F6" för att öppna ett nytt dokument i Microsoft Office-program. "Ctrl" och "F6" eller "Alt" och "F6" är båda genvägar för att flytta till ett tidigare fönster om du har flera Office-program öppna dokument.

7 Använd "F7" för att göra en stavningskontroll / grammatikkontroll i ett antal olika applikationer, inklusive Microsoft Office-program. Du kan också använda den för att öppna synonymordbok för ett markerat ord om du trycker på "Shift" och "F7." I Mozilla Firefox, kan du använda den för att slå på Caret surfar.

8 Tryck på "F8" knappen under start av Windows för att använda avancerade startalternativ. Den vanligaste alternativa startmetod är att använda "felsäkert läge."

9 Använd "F9" för att öppna Mätningar verktygsfältet om du använder Quark.

10 Använd "F10" för att aktivera menyraden i ett antal program. Till exempel, om du trycker "F10" i Microsoft Office-program, kommer du att se alternativ för att trycka på knappar för att ändra meny flikar. Om du klickar på "Shift" och "F10" du kommer att ta upp samma alternativ du vill med hjälp av en högerklicka. På vissa datorer kan du även ange CMOS eller BIOS genom att trycka på "F10" vid start.

11 Använd "F11" för att aktivera helskärmsläget i webbläsaren. Det är också användbart i Microsoft Excel. Använd den för att göra en graf över markerade celler, eller på "F11" och "Shift" för att snabbt lägga till fler kalkylblad.

12 Använd "F12" för att öppna "Spara som" fönster i Microsoft Office-program. Om du klickar på "Shift" och "F12" kommer du att spara dokumentet utan att nödvändigtvis dra upp fönstret. Slutligen, "Ctrl", "Shift" och "F12" är en genväg för att skriva ut ett dokument.

13 Upptäcka andra "F" nyckelfunktioner som är specifika för märket på datorn. På vissa tangentbord hittar du små ikoner direkt på tangenterna som tyder på att de kan användas för maskininställningar som volym och skärmens ljusstyrka. Vanligtvis måste du trycka på "Fn" för att använda i kombination med "F" för att aktivera dessa alternativ. Du kan också hitta andra genvägar i datorns bruksanvisning eller på tillverkarens webbplats.

14 Upptäcka andra "F" nyckelfunktioner i olika program som spel, ordbehandlare och webbläsare. Se programvarans bruksanvisning eller på tillverkarens webbplats, eller ta en instruktions klass om det finns någon.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com