Hur man använder kalkylark effektivt

August 26

Hur man använder kalkylark effektivt


Mycket av det vi ser i affärsmöten och i klasser är ett resultat av att skapa effektiva kalkylblad. Kurvor, diagram och tabeller kan skapas genom att data i ett kalkylblad. När du öppnar en kalkylbladet, det bara ser ut som ett oändligt antal celler, men dessa celler kan vändas till något användbart. Utarbeta och detaljerade kalkylblad är inte för nybörjare, men vem som helst kan skapa enkla kalkylark som kommer hjälpa till att organisera lager, ekonomi och olika data nspired behov.

Instruktioner

1 Samla dina data. Du kan inte börja ett kalkylblad utan information. Samla all information du vill placera i tabellen innan du börjar. När du har allt som anges i framför dig, kan du börja att bestämma vilken typ av kalkylblad du ska skapa.

2 Fyll i din data i cellerna. Kalkylprogrammet har kolumner och rader. Kolumnerna är rubrikerna för varje stam av data, och raderna är där du sätter informationen. Till exempel, om du organiserar ditt hem ekonomi skulle föremål såsom hyra, bil betalning och elektricitet huvudet upp kolumnerna, och beloppen för dessa kostnader skulle vara i raderna i kalkylbladet med sin motsvarande kolumn.

3 Hitta rätt formel. Tabell formler kan vara förvirrande. Om du inte är en matematiker, men behöver du inte att ytterligare komplicera saker och ting genom att skapa egna formler. Programmet har ett antal förinställda, färdiga formler i programmenyn. Du kan organisera dina data efter belopp, datum eller alfabetiskt bara genom att klicka på en av dessa alternativ. Om du arbetar med flera kolumner och rader, kan du markera vissa objekt som du vill organisera eller markera alla celler.

4 Kontrollera och läsa kalkylbladet ordentligt. Ett kalkylblad är bara effektivt om det är vettigt. Dess syfte är att framgångsrikt ta din information och göra den en koncis formulär. Om genom att läsa kalkylbladet har en ny och bättre förståelse för dina data, då du har framgångsrikt använt ett kalkylblad.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com