Hur man skapar ett Excel-kalkylblad online för att Dela

December 21

Microsoft Excel är ett värdefullt verktyg som skapar kalkylblad för att hjälpa dig att hantera och manipulera data med hjälp av formler, som är beräkningar som genereras av dig, och funktioner, som är förinställda Excel-formler. En särskilt användbar funktion är möjligheten att dela kalkylarket och samarbeta med klasskamrater, medarbetare, familjemedlemmar eller anställda. Microsoft Office Live, Google Docs och Zoho blad finns tre fria kalkyldelning program som låter dig ladda upp och dela en mängd dokument till angivna användare, som sedan kan redigera dokument som behövs.

Instruktioner

1 Samla e-postadresser till de personer som du kommer att dela informationen. Du kommer att kunna länka dem och underrätta dem om eventuella förändringar via sin e-postadress.

2 Skapa Excel du tänker dela om du har informationen till hands. Annars kan du skapa ett kalkylblad i något av Office-paketet program.

3 Skapa ett konto, om det behövs, för att få tillgång till någon av ovanstående Office Suite-program. Om du redan har ett Windows Live eller Google-konto, kommer du loggar in antingen program med det kontot. Med Zoho Sheet, kan du logga in med ditt Google, Yahoo eller Facebook-konto. Medan Microsoft Office Live och Google Docs erbjuder värdefulla förladdade mallar (medan Zoho Sheet kräver att du hitta eller skapa egna mallar), som använder Microsoft Live kräver att du ladda ner en plug-in. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för hemmet eller kontoret, men med en delad dator som i en datasal eller bibliotek, kan det inte vara ett gångbart alternativ för dig, eftersom många av dessa anläggningar inte tillåter programvara installeras av offentliga användare.

4 Överföra ett befintligt kalkylblad eller skapa ett nytt kalkylark som du skulle i Microsoft Excel, som användargränssnittet på alla tre programmen är nästan identiska. Spara sedan kalkylbladet. Att dela den, måste du titel och spara dokumentet.

5 Dela dokument genom att ange e-postadresserna till dem som du vill visa eller manipulera dokumentet. När du väljer en användare kan du utse sina privilegier, såsom att "read only" eller "redigera". Med Google Dokument, har du också möjlighet att tilldela ytterligare redaktörer som då kommer att ha lagt behörighet att bjuda in andra. När du har gett en e-postadress, får mottagaren ett mail och hennes utsedda privilegium och hon kan börja att komma åt eller redigera delade dokument.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com