Handledning för att utforma ett formulär i MS Access

November 25

Handledning för att utforma ett formulär i MS Access


MS (Microsoft) Access är databasprogram som är användarvänligt och inte kräver kunskaper i ett språk datorprogrammering. En av funktionerna i MS Access är en form. Form i en databas gör det möjligt för användaren att mata in information i en tabell. Ett annat inslag i MS Access finns tabeller som huserar de rådata. Former också tillåta slutanvändare att navigera i databasen.

Instruktioner

1 Klicka på fliken "Skapa". Klicka på "Form Design" alternativet på Forms panelen.

2 Klicka på "Visa alla tabeller" länken på fältlistan dialogrutan. Klicka på "+" bredvid bordet för att använda formuläret. Dubbelklicka fält för att lägga till formuläret. Klicka på "X" för att stänga fältlistan dialogrutan.

3 Klicka och dra runt fälten som ska flyttas. När fält är markerade, kommer rutorna runt fälten blir orange och fet. Att flytta fälten, klicka och dra dem till önskad plats. Att ändra storlek på fältet, flytta markören tills det blir en dubbelriktad pil. Klicka och dra den dubbelhövdade pilen för att ändra storlek på lådan. Att flytta fältet etikett, klicka på rutan i det övre vänstra hörnet av etiketten och dra den till önskad plats.

4 Gå till panelkontrollerna på fliken Design och klicka på "Title" -ikonen. Formuläret har nu en rubrik som lyder "Form 1" i form Header avsnittet. Dubbelklicka på "Form 1" för att markera texten. Skriv in önskat namn för att använda på blanketten.

5 Högerklicka på den blå rutan i det övre vänstra hörnet av formen. Gå till "Egenskaper" alternativet. Fastighets Sheet dialogruta öppnas. Klicka på "Data" -fliken. Klicka på nedåtpilen bredvid "Record Source" fältet. Välj tabellen som kommer att mata formen. Klicka på "TAB" -knappen för att flytta markören från Record Source fältet. Klicka på "X" för att stänga egenskapsbladet dialogrutan.

6 Högerklicka på "Detail" i formuläret. Gå till "Fill / Back Color." Välj färg som ska användas som bakgrundsfärg för formuläret.

7 Gå till panelen Vyer på fliken Design. Klicka på nedåtpilen i vyer. Gå till "Form View" för att se hur formen ser ut så här långt. Klicka på nedåtpilen i Views att återgå till Design View. Justera och ändra formen som önskas.

Tips

  • Varje flik i egenskaps Sheet dialogrutan innehåller många sätt att styra utseendet och funktionen av formen. Former kan bäddas in i former för att skapa underordnade formulär.
  • Spara formuläret intermittent för att undvika att förlora några ändringar i formuläret.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com