Ultimate Boot CD alternativ

April 11

Ultimate Boot CD alternativ


Ultimate Boot CD är gratis och har en robust lista över verktyg som är användbara för dem som felsökning av en flagnande dator, men DOS-baserat gränssnitt kan vara stötande och överväldigande, särskilt för nybörjare. Även Ultimate Boot CD är det mest populära start underhåll miljö, det finns alternativ för dem som vill ha dem, oavsett orsak.

Ultimate Boot CD för Windows

Ultimate Boot CD för Windows försöker att rätta den ursprungliga DOS-baserad version relativa användar ovänlighet med verktyg som har lättanvända grafiska användargränssnitt. En start CD med Windows-baserade program kan vara ett attraktivt alternativ för dem som är obekväma med kommandoraden-baserade program. Det är sällan uppdateras, dock, och några av de verktyg som kan vara föråldrad.

Hiran s Boot CD

Hiran Boot CD uppdateras oftare än Ultimate Boot CD och har ett komplett utbud av verktyg som man kan behöva när du felsöker en PC. De flesta av de applikationer som ingår är Windows-baserade och lättnavigerad av dem misstänksamma att använda DOS-baserade program.

Linux-baserade Live-CD

Knoppix och Ubuntu Live är skivbaserade versioner av Linux-distributioner, även känd som Live CD-skivor. Dessa är hela operativsystem som körs bort av en CD, DVD eller USB-minne, och innehåller diskparitets program som kan skanna dina hårddiskar för några fysiska fel.

Egen OEM System Disc

Din egen skivbaserade kopia av Windows, kan systemet skivan OEM som medföljde datorn eller återställningsskiva som kommer med många bärbara datorer och datorpaket kan användas för att starta upp din dator. Dessa skivor har alltid en diskkontroll som skannar din hårddisk för fel, men inga anti-virus eller spionprogram sviter. I värsta fall kan dessa skivor användas för att göra en fullständig systemåterställning, men dina personliga dokument försvinner.

Barts PE Builder

För fullständig anpassningsbarhet finns Barts PE Builder, ett verktyg som låter dig skapa din egen start CD-skivor med en Windows XP eller Windows Server 2003-installationsskiva. Användare kan välja vad felsökningsprogram för att inkludera på sin start CD. PE Builder har inte uppdaterats på flera år, dock, och stöder inte Windows Vista / 7 eller någon nyare hårdvara.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com