Hur ta reda på om en leverantör Blocks en port

April 23

Hamnar är en del av datornätverk. När datorn är ansluten till vissa typer nätverk som en Internet körs på, är olika delar av datorns nätverksadress delas upp i många olika adresser att få tillgång till vissa typer av trafik. Det finns cirka 65.000 portnummer. Internetleverantörer ibland blockera vissa portnummer för att förhindra trafik som de tror kan vara farliga för din dator eller nätverket eller att hålla oönskad aktivitet såsom vissa fildelningsprotokoll från att arbeta.

Instruktioner

1 Försök att använda porten. Om till exempel, du vill veta om port 80 är öppen, försök surfa på webben. Använd vad program som är associerat med porten. Leta upp en port listan för att hitta det program använder vilken port (se Resurser).

2 Ring din Internetleverantör. Leverantören ska kunna berätta vilka portar de blockerar. Ibland blockera de hamnar i kända säkerhetsproblem och de kan ge dig en alternativ lösning om du behöver den blockerade port för godtagbara skäl.

3 Ladda ner och installera programvara som söker portar (se Resurser). Klicka på programmet och det bör testa alla dina portar och berätta om någon är blockerade.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com