En Link Ad Vs. Facebook-annonser

September 4

Linkedin och Facebook är två av de många ställen att annonsera på nätet. Båda kan du välja om du vill betala per klick eller betala per visning, och de har liknande verktyg för att hantera din annonsbudget. Men förväntningar Linkedin och Facebook-användare skiljer sig, liksom synlighet, inriktningsalternativ och priserna på annonser på nätverkssajter.

användare

Eftersom det är en karriär-orienterad webbplats, yrkesverksamma tenderar att använda Linkedin, medan tonåringar, pensionärer och studenter ansluta ett stort antal arbetande vuxna på Facebook. Folk dela information relaterad till deras karriärer på Facebook, men mycket av den information som delas är personlig. Denna skillnad i hur människor använder de två nätverkssajter är en import med tanke på när man bestämmer var att annonsera. Till exempel kan du välja att marknadsföra en konsumentprodukt på Facebook och samtidigt främja ditt företags företagstjänster på Linkedin.

Inriktning

Facebook och Linkedin båda gör att du kan använda information som de samlar in från användarna för att rikta dina annonser. När beslut fattas om att annonsera, välj det som gör att du kan bäst rikta din målgrupp. Du kan rikta in dina Facebook-annonser baserat på plats, kön, ålder, intressen, sidor "gillade" födelsedag, relationsstatus, utbildning och mycket mer. Till exempel, kan online dating webbplatser rikta sina annonser bara ska visas för Facebook-användare som inte befinner sig i en relation. Linkedin erbjuder inte så många personliga inriktnings faktorer, men har alternativ som är till hjälp för business-to-business marknadsföring. Till exempel kan uppfyllandet företag rikta sina annonser till ledande befattningshavare inom detaljhandeln.

Synlighet

Facebook och Linkedin båda visa annonser på den sidan huvudinnehåll, men Linkedin visar också textannonser under webbplatsens banner på många sidor och har ytterligare reklam positioner under innehåll på många sidor. Trots det större antalet annonser som visas på Linkedin, annonser är mer framträdande på Facebook-sidor. Den ökade synligheten av annonser på Facebook är särskilt viktigt om du betalar per visning. I kostnaden per visning (CPM) modell, du betalar en fast avgift för 1000 annonser som visas på Linkedin eller Facebook. Om annonserna inte mycket synlig, kan du spendera pengar på annonser som sällan uppmärksammas.

Kosta

Linkedin annonser är vanligtvis dyrare än Facebook-annonser. I en odaterad fallstudie publiceras på sociala medier strateg Andrea Vahl hemsida AndreaVahl.com, Vahl betalade $ 3,25 per klick på Linkedin och endast $ 0,31 per klick på Facebook för liknande annonskampanjer. Dock kan Linkedins företagsinriktade inriktningsalternativ och uppfattning som en professionell resurs göra annonserna ett bättre värde i vissa fall, såsom marknadsföring företagstjänster och produkter till andra företag.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com