Hur kontrollerar om en bärbar dator har ett trådlöst kort

August 29

Wireless är på modet och bilden av någon som arbetar på en bärbar dator i en park eller café är lockande. Såvida du inte uttryckligen bett för wi-fi kapacitet när du köper din bärbara dator, kan det vara svårt att kontrollera med en blick om den bärbara datorn är verkligen kapabel. Använd denna snabbguide för att verifiera att den bärbara datorn har ett trådlöst kort.

Instruktioner

1 Titta på sidan av datorn för ett trådlöst kort som sticker ut ur facket, eller en kortplats som är märkt för ett trådlöst kort Detta är typiskt för äldre bärbara datorer innan trådlös blev en inbyggd funktion. För nyare bärbara datorer, leta efter en omkopplare på sidan av datorn som förvandlar trådlösa funktioner av och på, eller en etikett med "Intel Centrino Mobile Technology," vilka båda kontrollera en intern trådlös kort.

2 Öppna "Den här datorn" mappen och högerklicka på mappen för att få upp en liten sub-menyn och välj "Egenskaper". Hitta fliken "Maskinvara" och klicka på den.

3 Klicka på den stora "Enhetshanteraren" som bör vara i det första avsnittet under "Maskinvara".

4 Bläddra i listan, hitta "Nätverkskort" och öppna mappen genom att klicka på plustecknet. Kontrollera att ett av namnen på listan innehåller "Wireless" i det, ignorera något med 10/100.

5 Kontrollera att se till att du inte har någon gul varningsskylt bredvid den trådlösa namn. Om så är fallet, kan det vara ett problem med föraren. Felsöka din bärbara dator för att få det specifika felet som orsakar den gula varnings.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com