Hur man skapar en solpanel textur i Cinema 4D

April 3

Cinema 4D är en hög nivå 3D-modellering, rendering och animering program som erbjuds av Maxon Corporation. Den har funktioner och förmågor som rival några av de andra stora aktörerna inom området, såsom Maya eller 3D Max. Även om du kan exportera innehåll du skapar i Cinema 4D till andra applikationer, är en av de användbara saker om att göra allt från skapelsen att göra i Cinema 4D sig om att du kan ta några genvägar. Till exempel, om du vill ha en enkel solpanel på ett hus i en scen, du behöver inte faktiskt skapa en modell och UV mappa den till en textur.

Instruktioner

1 Gå online och hämta en bild av en solpanel som du vill använda. Panelen ska inte vara i en vinkel i bilden.

2 Starta Cinema 4D. Klicka på "Cube" -ikonen i toppen för att placera den på scenen.

3 Klicka på "Gör redigerbar" knappen högst upp i den vänstra panelen. I samma panel, välj "Polygon Selection" verktyg.

4 Klicka på alla polygon ansikten av kuben och ta bort dem, med undantag för en framåt.

5 Gå "Material" panel längst ned. Välj "File" och välj "nytt material." Under "Color" -fliken i dialogrutan som dyker upp, klicka på "Bläddra" -knappen bredvid "Texture". Gå till den bild du laddade och öppna den. Klicka på "X" för att stänga dialogrutan.

6 Dra den nya strukturen från "Material" panel på polygon att tillämpa den. Välj "Skala" från toppen och använda handtagen som visas för att ändra storlek polygonen tills panelen är samma proportion det var innan. Spara ditt arbete.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com