Så här öppnar en fråga med dagens datum

October 9

Så här öppnar en fråga med dagens datum


Åtkomst frågor är kraftfulla eftersom de drar data från databasen. Använda Access designen frågefunktionen, kan du lägga till fält och kriterier för att utforma den typ av produktion som du vill se från din databas. När du har skapat fälten och kriterier, köra frågan. Om du letar efter data för den aktuella dagen, kan du använda Access Datum funktion. Denna funktion kommer att tala om frågan att dra endast poster som har det aktuella datumet.

Instruktioner

1 Open Access 2007. Tryck på "Ctrl" och "O" på tangentbordet. Klicka på en databas och välj "Öppna" -knappen för att öppna databasen.

2 Klicka på "Skapa" -fliken i menyfliksområdet. Välj "Query design." Visa tabell dialogrutan visas. Lägg till tabeller på din fråga genom att dubbelklicka på tabellnamnen. Stäng dialogrutan Visa tabell genom att klicka på knappen "Stäng".

3 Lägg till fält på frågan genom att dra fält från tabellen till frågefönstret. Lägg ett datumfält. I frågefönstret, ändra "Kriterier" -fältet i datumfältet till "= Date ()." Detta talar Tillgång till visa poster med det aktuella datumet.

4 Spara frågan genom att trycka på "Ctrl" och "S" på tangentbordet. Skriv in ett namn för den här frågan och klicka på "OK". Kör frågan genom att klicka på "Run" -knappen på bandet. Frågan kommer att visa poster som har det aktuella datumet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com