Hur man installerar OpenWRT över DD-WRT

February 20

Linksys WRT54G är en trådlös router som kör en modifierad version av Linux. Linux är ett operativsystem (OS) öppen källkod som körs på olika enheter, inklusive datorer. Eftersom det är öppen källkod är tillgänglig för allmänheten källkoden. Detta innebär att vem som helst kan skapa en annan version av Linux som ska installeras på en enhet. I fallet med Linksys WRT54G trådlös router, kan de olika formerna av OS installeras ovanpå varandra för dig att prova var och en. Detta innebär att om du kör DD-WRT firmware, kan du installera OpenWRT firmware direkt över den.

Instruktioner

1 Anslut din router med en Ethernet-kabel. Utför inte uppgraderingen routern firmware med Wi-Fi. Ladda ner OpenWRT firmware från utvecklarens webbplats.

2 Öppna webbläsaren på datorn och ange "192.168.1.1" i adressfältet. Detta tar dig till routern inställningssidan.

3 Klicka på "Administration" på toppen av routern installationssida. Ange användarnamn och lösenord för routern.

4 Klicka på "Uppgradering fast programvara" och "Bläddra" från nästa fönster som visas. En fil Explorer-fönster kommer upp.

5 Välj firmware-filen OpenWRT du hämtade. Klicka på "OK." Du kommer tillbaka till föregående sida.

6 Klicka på "Upgrade" -knappen och vänta så OpenWRT finns installerat på toppen av DD-WRT. Routern startar om sig själv. Klicka på "Fortsätt" för att slutföra uppgraderingen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com