Hur man kan bli av en Certifikatfel

February 15

För att skydda användarna från virus, spionprogram och annan skadlig programvara, webbläsare som Internet Explorer, Firefox och Safari har system för att identifiera säkra platser. En fil som heter ett certifikat placeras på en säker server för att fastställa identitet och äkthet handlaren eller företaget bakom sajten. Dessa är oftast platser som kräver åtkomst till din personliga information (bank, kreditkort, personnummer) och därför måste identifiera sig till webbläsaren. Ibland, men om en säker webbplats certifikat skrivs felaktigt det kan producera ett fel. Om du är säker på en plats är säker, kan du enkelt ta bort dessa fel och tillgång till webbplatsen.

Instruktioner

1 Identifiera typen av fel. Det finns tre typer av fel som kan visas vid hantering av certifikat: Datorn känner inte igen certifikatet är certifikatet föråldrad (utgånget), eller om det finns en felaktig webbadress bifogas intyget. Att identifiera felet, försöka återskapa den genom att besöka webbplatsen. Felet bör ge viss information om varför validering inte lyckas.

2 Klicka på Visa certifikat i adressfältet (Internet Explorer). Om du använder en annan webbläsare väljer det alternativ som gör att du kan se dina nuvarande certifikat.

3 Klicka på Installera certifikat (Internet Explorer). På andra webbläsare väljer det alternativ som gör att du kan installera eller lägga till ett certifikat till webbläsaren. När du har klickat på Install Certificate, klicka på Nästa.

4 Ställ den plats där certifikatet ska lagras. Detta bör fastställas för dig och ställa in webbläsarens standardplatsen. Att slutföra installationen, klicka på Nästa. Klicka sedan på Slutför.

5 Bekräfta installationen genom att klicka på Ja. När du har gjort detta, bör certifikatet installeras. Nästa gång du besöker webbplatsen ska du inte får ett felmeddelande.

Tips

  • Se till att webbplatsen du besöker verkligen är säker innan du lägger ett certifikat.
  • Undvik misstänkta platser. Även om datorn är säker med anti-virus program, kan dessa platser fortfarande infektera din dator.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com