Dell Dock har stött på ett problem och måste avslutas

June 5

Dell Dock är en snabb tillgång programvara funktion som kommer installeras på alla Dell-datorer. Beroende på dina inställningar, kan Dock visas någonstans längs kanten på datorskärmen och kan automatiskt dölja sig själv när den inte används. Dock innehåller ikoner för webb, e-post, multimedia och säkerhetsprogram, bland andra, så att du helt enkelt håller musen över lämplig plats på Dock och klicka på ikonen för att öppna ett program. Precis som alla andra program, är Dell Dock inte immuna mot tillfälliga fel; när något är fel inom programmet, kan du få ett felmeddelande som säger, "Dell Dock har stött på ett problem och måste avslutas."

orsaker

Eftersom "Dell Dock har stött på ett problem och måste avslutas" fel är en mjukvarubaserad fel, betyder det en av två möjliga orsaker: korruption inom en programfil eller konflikt med ett annat program. En felaktigt installerade uppdatering eller en virusattack kan orsaka Dell Dock programfiler att bli korrupt; dessa är de mest sannolika orsakerna till en "stött på ett problem" fel. Konflikt med andra program är sällsynta eftersom Dell Dock är avsedd att köras med nästan alla program du installerar på din Dell-dator. Dock kan ett problem med ett program i Dock orsaka "stött på ett problem" fel.

Felsökning

Att mest effektivt felsöka "Dell Dock har stött på ett problem och måste avslutas" fel, anser så många element som möjligt. Dell Dock bör öppnas automatiskt vid start. Om Dock öppnar vid start, notera vad du gjorde - till exempel klicka på en viss ikon eller öppna ett visst program - precis innan de får "stött på ett problem" fel. Om Dell Dock inte öppna alls, försöka komma ihåg förra gången det fungerade korrekt och avgöra om du har installerat något program eller sprang några uppdateringar sedan förra gången Dell Dock arbetade.

Reparera Dock

Om felsökningen visar att problemet ligger i Dell Dock, har du tre alternativ för reparation. Försök först installera några nya Dell Dock uppdateringar som kan skriva över och eliminera alla befintliga problem. Om du kör en Dell Dock uppdateringen inte fungerar, försök att avinstallera och installera om programmet. Du kan avinstallera Dell Dock genom "Program och funktioner" i datorns kontrollpanel, och du kan installera programmet genom att ladda ner den på Dell Dock webbplats (se Resurser).

andra Reparationer

Om du kommer fram till att en ikon eller program i Dell Dock orsakar "Ett fel uppstod och måste avslutas," försök att öppna programmet från en annan plats. Till exempel, om du inte kan öppna webbläsaren via Dell Dock, försök öppna den via Start-menyn. Detta test kommer att hjälpa dig att avgöra om det finns ett problem med programmet eller ett problem med programmet anslutning till Dock. Om programmet öppnas utanför bryggan, kan du ta bort Dock genväg länk till programmet, starta om datorn, lägg sedan till programikonen tillbaka till Dock. Om programmet inte öppnas utanför Dell Dock, kan du avinstallera och installera programmet för att återställa dess funktionalitet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com