Faser med PHP programmering

March 24

Faser med PHP programmering


Använda PHP skriptspråk, kan programmerare skapa stora webbplatser och applikationer. Beroende på omfattningen och arten av ett projekt, programmerare dela ibland utvecklingsprocessen i flera faser. Dessa faser börja genom att planera och utforma programmet eller webbplats från en abstrakt perspektiv, innan man kan genomföra det i PHP-kod. När utvecklare har genomfört genomförandefasen, kan de också delta i tester innan leverera det slutliga resultatet.

Planera

Innan kodning börjar utvecklare engagera ofta i ansökan planering. Komplexiteten i denna fas beror på projektet, men det innebär i allmänhet en process för bestämning av applikationskrav, som definierar dessa med någon form av dokumentation. Planeringsstadiet är i grunden en möjlighet att etablera exakt vad programmet eller webbplats måste göra. I fallet med en webbapplikation involverar planeringsstadiet avgöra vad användaren uppgifter projektet kommer att underlätta. När det gäller en webbplats, bestämmer planeringsstadiet vilket innehåll på webbplatsen kommer att presentera för användarna, samt alla processer som behövs för att genomföra.

Design

Programmeringsspråk som PHP tillåter utvecklare att välja mellan ett antal konstruktionsmetoder. I vissa fall behöver projekten inte innebära en formell metod, men det är alltid ett alternativ. PHP-program kan använda Objektorienterad utveckling, där programuppgifter delas upp mellan en grupp av programobjekt. Varje objekt har en specifik uppsättning av ansvar inom programmet, med föremålen som arbetar tillsammans för att leverera full funktionalitet inom projektet. Konstruktionsstadiet för ett PHP projekt kan innebära att besluta om klasser och objekt som kommer att leverera den ansökan bearbetning.

Genomförande

Genomförandefasen av ett PHP projekt är då de flesta av program händer. Utvecklare startar från någon design dokument som har skapats i tidigare skeden och använda dessa som grund för deras kodande aktiviteter. Om ett team av utvecklare arbetar på en enda PHP ansökan, kan varje programmerare vara ansvarig för ett avgränsat område av behandling. Genomförandefasen innebär att skriva PHP-kod och verkställer det att utföra grundläggande tester. Genomförande i en objektorienterad PHP projektet kommer att innebära att skapa klassdeklarationer, med varje klass har en väl definierad uppsättning egenskaper och beteenden.

Testning

När huvudgenomförandefasen är klar, utvecklare engagera ofta i en period av tester. I denna fas, utvecklare köra PHP ansökan eller webbplats, genomföra en rigorös uppsättning av uppgifter för att identifiera eventuella problem. När problem uppstår, kommer en process för felsökning även ske, med programmerare göra tillägg eller ändringar till befintlig kod skapas under genomförandefasen.

Leverans

När utvecklare slutföra genomförandet och testning faser av ett PHP projekt, kan de sedan distribuera den slutliga ansökan produkten. I många fall, utvecklingsteam arbeta med webbplatser och applikationer på interna servrar, innan du distribuerar de slutliga versionerna på klientservrar, att gå live på webben. I vissa fall leveransfasen kan följas av löpande underhållsarbete på lång sikt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com