Hur man använder kalkylark som kalendrar

March 23

Hur man använder kalkylark som kalendrar


Kalkylblad ibland tänkt som verktyg för att arbeta ut produkt kalkyler, avancerade modelleringsprocesser och lagring och förhöra numeriska data. Emellertid kan kalkylark användas på många andra sätt, till exempel kalendrar. Kalkylblad erbjuder flera fördelar jämfört med papperskalendrar. Ett Excel-kalkylblad, till exempel, kan vara vad som helst upp till 65.536 rader med 256 kolumner och en kalkylbladscell kan acceptera 32,767 tecken. Denna handledning hänvisar till Excel och dess serie kommando, men många kalkylblad arbeta på mycket likartade sätt.

Instruktioner

1 Klicka på "Verktyg" och sedan "Alternativ". Klicka på fliken "Allmänt". Ändra "Ark i ny arbetsbok:" nummer till "12" och sedan klicka på "Ny" -ikonen (vit sida med övre högra hörnet vänds) för att starta en ny arbetsbok med 12 flikar.

2 Dubbelklicka på "Blad 1" -fliken och skriv "januari." Dubbelklicka på "Blad 2" -fliken och skriv "Februari", och så vidare för att "december."

3 Klicka i cell A1 i januari arket. Skriv "1" (utan citattecken). Flytta markören till det nedre högra hörnet av cell A1, och pekarikonen ändras från en 3-D-plustecken till en 2-D-plustecken. Klicka för att ta fyllningshandtaget och hålla tag i det, skjut pekaren nedåt kolumn A till cell A31. Släpp musknappen och kolonnen kommer nu att ha 1 till 31 deltagare.

4 Klicka på fliken februari och fortsätt som i steg 3, glida pekaren ned kolumn A till cell A29 (för att möjliggöra skottår). Följ samma procedur för alla månader.

5 Klicka på "File" och sedan "Spara som". Klicka på nedåtpilen bredvid "Spara som typ" och klicka på "Mall". Ange filnamnet "Kalender tom" och sedan klicka på "Spara" -knappen. Nu kommer du att kunna starta en ny kalender varje år genom att använda din "Kalender blank" mall.

6 Klicka på "File" och sedan "Spara som". Klicka på nedåtpilen bredvid "Spara som" och välj "Microsoft Office Excel-arbetsbok." Ange år - t.ex. 2010. Navigera till den plats där du vill behålla din kalender och klicka på "Spara" -knappen. Kalendern är nu redo för personlig poster.

Tips

  • Att lägga till färg till flikar, klicka på "Format" skjut sedan pekaren genom Sheet pilen. Klicka på "Tab Color" och sedan på den färg du vill ha. Klicka på "OK" -knappen.
  • Steg 3 förutsätter att du inte har anpassat pekare. Om du har, kan du ha olika pekarikoner, men serien kommandot Excel fungerar fortfarande.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com