Hur man skapar ett nytt verktygsfält i AutoCAD 2010

March 12

Hur man skapar ett nytt verktygsfält i AutoCAD 2010


Förutom verktygen som 3-D design program AutoCAD 2010 erbjudanden för att skapa ritningar och 3D-modeller, erbjuder det också verktyg för att anpassa själva programmet. Dessa verktyg inkluderar de för att göra nya verktygsfält, till vilken du kan lägga till ett kommando i AutoCAD. Att göra en ny AutoCAD verktygsfält innebär att köra ett kommando som finns i programmets centrala verktygsfältet menyfliksområdet, sedan göra val i dialogrutan som visas. Förutom att kunna välja kommandon för din nya verktygsfältet kan du också välja vilken ikon varje nytt kommando visas.

Instruktioner

1 Klicka på "Hantera" -fliken i menyfliksområdet, följt genom att klicka på "User Interface" i "Anpassning" panel. AutoCAD kommer att visa en dialogruta som visar alla verktygsfält i programmet och andra anpassningsbara element. Den nedre vänstra av dialogrutan visas kommandon för att lägga till, och en panel för att söka efter nya kommandon.

2 Högerklicka på "verktygsfält" träd och klicka sedan på "Nytt".

3 Skriv in ett namn för det nya verktygsfältet. Till exempel, om du vill spara kommandon för 3-D modellering, kan du namnge det nya verktygsfältet "myModelingTools."

4 Klicka i sökrutan i nedre vänstra delen av dialogrutan och skriv sedan namnen på kommandon som du vill lägga till det nya verktygsfältet. För en 3-D modellering verktygsfält, till exempel, kan du skriva "Orbit" eller "Extrude."

5 Tryck på "Enter" för att tala om för AutoCAD för att söka efter kommandon som matchar dina sökord.

6 Klicka på ett kommando i rutan som visar sökresultaten, och sedan dra den till verktygsfältet. Den övre högra rutan i dialogrutan märkt "Preview" visar en modell av det nya verktygsfältet som visas när du klickar på dialogrutan s "OK" -knappen. Ikonerna för alla nya kommandon som du lägger till verktygsfältet visas i denna attrapp.

7 Klicka på en av ikonerna som visas i attrapp verktygsfältet i förhandsgranskningsfönstret och dra den till en annan plats på skärmen. Muspekaren kommer att förvandlas till en ikon som visar en tuss av papper, vilket indikerar att du tar bort ett kommando från verktygsfältet.

8 Klicka på en ikon i rutan märkt "knappen Redigera bild" att tillämpa ikonen till sista kommandot du har lagt till i verktygsfältet. Om du inte väljer en ikon, kommer AutoCAD tilldela en standard en.

9 Klicka på "Export" knappen för att öppna en dialog fil ruta som uppmanar dig att spara på ikonen du valde att en BMP-fil du kan redigera med en bild manipulera program. Du kan hoppa över detta steg om du inte vill ändra på knappen i ett annat program.

10 Klicka på "Redigera" för att visa en dialogruta med verktyg för redigering av ikonen i AutoCAD. Klicka på "OK" -knappen i dialogrutan när du är klar med redigeringen.

11 Klicka på någon egenskap i "Egenskaper" rubriken i det nedre högra hörnet av "Anpassa användargränssnittet" dialogrutan. AutoCAD visar en beskrivning av fastigheten i områdena under "Egenskaper" panel. Till exempel, klicka på "Tags" egendom kommer att göra AutoCAD visa beskrivande text "Anger Sökandet märker."

12 Klicka dialogrutan s "OK" för att stänga lådan och slutför ändringarna. Din nya verktygsfält visas på AutoCAD duk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com