Rekommenderade nätaggregat för datorer

June 28

Rekommenderade nätaggregat för datorer


En ofta förbisedd stationär dator komponent är nätaggregatet eller PSU. Nätaggregatet är ansvarig för att leverera en riklig och stabil kraftkälla för att driva alla datorns komponenter. En låg kvalitet eller åldrande nätaggregat kan ofta leda till ofta förekommande system omstarter, vilket kan resultera i förlust av data och korruption i operativsystemet. En felaktig PSU kan ofta vara svåra att diagnostisera, som ofta dessa enheter misslyckas endast under perioder av ökad aktivitet där systemet effektbehov skjuter upp. Välja rätt strömförsörjningen beror på dina behov och vad systemet kommer att få i uppdrag att göra.

krävs Ström

Alla nätaggregat kommer att ha en maximal märkeffekt. Denna siffra är den totala ihållande utgång kan leverera, och det uttrycks i watt. Ett grundläggande system kommer att fungera tillfredsställande på 350 watt. Dock kommer lägga till flera hårddiskar eller andra enheter kräver ytterligare kraft. Varje hårddisk kan konsumera så många som 30 watt under intensiv användning. DVD-enheter eller brännare kommer att suga upp så mycket som 25 watt.

riklig Anslutningar

Nätaggregatet har en begränsad mängd enheter kan köras. Vissa användare med flera interna lagringsenheter eller flera grafikkort kan uppstå problem med antalet tillgängliga anslutningar. Var noga med att kontrollera PSU i förväg se till att den ansluter alla dina enheter.

Power System

Avancerade användare med top-of-the-line komponenter såsom quad core processorer och dubbla grafikkort delsystem kommer inte bara behöver en PSU med tillräcklig maximal effekt, men de måste också vara SLI (Scalable Link Interface) certifierade. Detta kommer att säkerställa alla nödvändiga kontakter är närvarande och tillräcklig spänning alstras över varje enskild skena.

Standard vs Modulär

Beroende på antalet komponenter du ansluter och det tillgängliga utrymmet i ditt torn, kan en modulär strömförsörjning göra det bästa bemärkelse. Denna typ av PSU kan du använda endast kablar som du behöver, så att renare installation och mindre trängsel inuti datorn. Detta leder till förbättrad luftflöde och lägre systemtemperaturer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com