Kan Drupal Bloggar kategoriseras efter ämne?

August 17

Drupal webbplatser och bloggar kan lätt organiseras efter ämne tack vare kärn taxonomi modulen, som är aktiverat som standard. Kärnmodulen begränsar inte dig till organisatoriska verktyg som taggar; Istället låter det du skapa dina egna organisatoriska verktyg. Till exempel kan du skapa en "Kategori" verktyg.

Grunderna i taxonomi

Drupal taxonomi modul ingår i kärn Drupal installationsprofil. Denna modul gör det möjligt att skapa och hantera taggar eller kategorier som används för att organisera webbplatsens innehåll. På toppen av den taxonomi nivån är vokabulären. Under vokabulär är termer. Ett prov vokabulär kan vara "Kategorier" och ett prov sikt kan vara "mobiltelefoner", som du skulle använda för att gruppera innehåll om mobiltelefoner.

skapa Vocabulary

Logga in på din Drupal webbplats och klicka på "Structure" och klicka sedan på "Taxonomy." Här ser du en lista för att skapa ordlistor. Som standard ingår den enda ordförråd är "Tags". Att skapa en ny vokabulär, till exempel en "Kategori" ordförråd, klicka på "Lägg till ordförråd." Ge ordförråd ett namn och beskrivning, och klicka sedan på "Spara" för att skapa den.

Skapa Ämne Villkor

När du har skapat en vokabulär, kan du enkelt lägga till villkor till det som du använder för att organisera innehållet. Klicka på "Structure" och sedan "Taxonomy." Klicka sedan på "Lägg till villkor." Lägg den term du vill, och klicka sedan på "Spara".

Kategorisera dina artiklar

För att lägga till en nyskapad term till en artikel, måste du först aktivera den nyskapade ordförråd. Klicka på "Structure" och sedan "Content Type" och klicka sedan på "Hantera Fields" bredvid innehållstypen - artikeln, sida, etc. - du vill aktivera ordförråd för. Ge fältet ett namn, till exempel "Kategori", välj sedan "Fälttyp" som "Term Referens." Klicka på "Spara".

Gå till artikeln du vill lägga till en viss kategori, sedan flytta ner till "Kategori" -fältet i artikeln redaktör. Välj kategori namn eller uttryck. Klicka sedan på "Spara".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com