Hur konvertera en PowerPoint till en RTF

July 13

Hur konvertera en PowerPoint till en RTF


Konvertera en PowerPoint-presentation till en RTF genom att använda "Spara som" -funktionen. Spara en PowerPoint-presentation till en RTF möjliggör användning i andra program, till exempel Word och Anteckningar. Mottagare kan inte ha PowerPoint, men alla ordbehandlingsprogram öppnas typer RTF.

Instruktioner

1 Öppna PowerPoint-presentationen som du vill konvertera till RTF. Klicka på menyn "Arkiv", välj "Öppna" och leta upp filen på din dator. Dubbelklicka för att öppna presentationen. I PowerPoint 2007, använd knappen "Office" istället för "Arkiv" -menyn.

2 Klicka på "Outline" fliken på vänster sida av skärmen. Disposition är texten som ska konverteras.

3 Klicka på menyn "Arkiv" och välj "Spara som". I PowerPoint 2007, klicka på knappen "Office", välj "Spara som" och välj "Andra format" från undermenyn.

4 Klicka på pilen "Spara som" rullgardinsmenyn längst ner på "Spara som" fönstret.

5 Bläddra igenom listan, välj "Outline / RTF (* .rtf)" och klicka på "Spara" -knappen. Detta kommer att spara PowerPoint-presentationen som en RTF filformat, som kan öppnas med någon ordbehandlingsprogram.

Tips

  • Använd fliken Disposition för att säkerställa att all text är korrekt formaterad i PowerPoint. Om texten inte visas på fliken Disposition, kommer den inte att konverteras. Konturer består av titlar och huvudtexten från bilderna. Använd "Titel" och "rubrik och innehåll" bildlayouter att säkerställa text omvandlas.
  • Konvertera PowerPoint-presentationer till RTF-format innebär att du bara konvertera text. RTF står för "Rich Text Format" och därmed kommer du att förlora alla bilder i omvandlingen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com