Hur man gör Tredimensionell grafer i Excel

May 24

Hur man gör Tredimensionell grafer i Excel


Microsoft Excel 2010 kan konvertera kalkylbladsdata i ett diagram. En illustrerad diagram, såsom ett stapeldiagram kan hjälpa tittarna att analysera en eller flera dataserier. Excel innehåller diagramtyper visas i tvådimensionella eller tredimensionella format. Välj ett tredimensionellt diagram för att ge en dataserie en känsla av tittade på skärmen eller på en utskrift djup. Skräddarsy det tredimensionella diagrammet med hjälp av "Diagramverktyg" ribbon.

Instruktioner

1 Öppna Excel-kalkylblad som innehåller källdata.

2 Klicka och dra för att välja kalkylblads s kategorier och data visas i diagrammet.

3 Klicka på "Infoga" -fliken på kommando bandet.

4 Klicka på pilen under den föredragna diagramtyp i "diagram" grupp - till exempel, klicka på "Pie", "Bar" eller "Område" Ett galleri med miniatyrdiagram visar, bland annat "3-D" för tredimensionella alternativ. .

5 Klicka på en miniatyrdiagrammet i avsnittet "3-D" - till exempel klicka på datakällan konverterar till en tredimensionellt diagram "3-D Bar.".

Tips

  • Redigera diagram med de verktyg som finns i "Diagramverktyg" ribbon. Om "Chart Tools" band är inte visas klickar i diagrammet att ta upp denna ribbon.The "Diagramverktyg" band innehåller tre flikar:. "Design", "Layout" och "Format" "Design" -fliken innehåller alternativ för att anpassa "Diagram layouter" och "Diagram Styles"; "Layout" -fliken innehåller alternativ för "Etiketter", "Axes" och "3-D" rotation; "Format" fliken finns alternativ för "Shape Styles" och "WordArt Styles."

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com