Vad är en OEM-hårddisk?

May 13

Om du har köpt en märkesvaror dator då mest sannolikt har en OEM-hårddisk. Även om det inte finns några hårdvaruskillnader mellan en detaljhandel hårddisk och en OEM ett, OEM hårddisk normalt kommer med vissa fördelar. Syftar att användas av OEM-systemtillverkare, är OEM hårddiskar ökar i popularitet inom slutanvändarsegmentet, också.

OEM

OEM (Original Equipment Manufacturer) hänvisar till maskin- och programvara bitar som är avsedda att användas av datorbyggare. OEM hårddiskar normalt endast säljs till OEM-systembyggare. Även om de inte är avsedda för slutanvändare, i vissa fall, OEM-produkter hamnar på marknaden och kan köpas av vem som helst.

skillnader

Skillnaden mellan OEM och detaljhandel är att OEM-enheter levereras utan paket eller tillbehör. De finns i en enkel antistatisk påse. Eftersom OEM delar är avsedda för OEM systemtillverkare bara kan detta tyckas vara en nackdel för slutanvändaren.

fördelar

Den största fördelen med OEM hårddiskar är deras pris. Eftersom de kommer utan packning eller tillbehör, är priset oftast lägre. Eftersom kvaliteten på produkterna är densamma, är OEM hårddiskar föredra framför detaljhandeln versioner.

Garanti

Nackdelen med OEM-hårddiskar är deras garanti. Alla OEM-produkter kommer med begränsad garanti från deras producent, eftersom garantin erbjuds vanligen av systembyggare. Detta återigen bara utgör som ett problem för slutanvändare som direkt köper en OEM-hårddisk, eftersom de kan befinna sig utan garanti för sin produkt.

användningar

OEM hårddiskar används av företag som monterar datorer. De köper hårddiskar, lägg dem i datorer och sedan sälja hela PC under sitt eget varumärke. Detta är hur datorbyggare få hög prestanda delar med lägre kostnader.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com