Vad är filändelsen .apk?

April 22

Vad är filändelsen .apk?


Googles Android-app ekosystem, lånar från Apples App Store, försöker hålla nakna teknisk information ur händerna på vanliga användare. Detta inkluderar att hålla filtyp informationen relativt dunkel; medan de flesta Windows-användare vet vad en exe-filen är samma kan inte sägas om de analoga filer på Android-enheter, som har en "APK" förlängning, står för "Android Paket." Android Package-filer är fordonet som utvecklare (och programvara butiker som Google Play) använder för att leverera applikationer till Android-enheter.

standard Usage

Android-paket används för att leverera fristående Android applikationer och distribueras via Google Play butiken. Android-paket kan innehålla körbar binärkod eller en blandning av skript som anropar på vanliga Android tjänster, såsom webbläsning och lokaliseringstjänster. Kort sagt, om det är en app, har det en associerad APK-fil. Dessutom, oberoende utvecklare distribuera APK filer som hobbyprojekt istället för att skicka dem via Google Play eller Amazon.

Loading APK Files

Den vanliga plats för att hämta en APK-fil är från Google Play butik eller från Amazon App Store. Båda kommer att installera en app genom att ladda ner APK-filen och kör den. Det är också möjligt att sideload en APK-fil - första, ladda ner den till din stationära PC, anslut sedan din Android-enhet via USB och överföra den över. Du kommer att behöva ändra en inställning säkerhet i Android att använda APK filer från otillförlitliga källor. uppdateringsprocess Android leder ibland i version inkompatibilitet mellan appar och den version av Android som används på en viss enhet; laddar en APK-fil direkt kan låta dig prova äldre program med nyare versioner av Android eller vice versa för att se om de fortfarande köra.

APK Risker

APK-filer är behållare för applikationer och är inte programmen själva. En APK-fil kan vara en infödd skriven för Dalvik binär applikation (en variant av Java som används av Android för att köra alla program), eller, mer vanligt, kan det vara en fristående HTML-fil med några ytterligare resurser som körs med JavaScript. Det är också möjligt att göra en APK-fil som har både en JavaScript-driven anpassade Web App och en dold nyttolast eller trojansk häst som körs när vissa webbplatser som besöks. Var säker på att du litar på den person eller organisation från vilken du får APK-filer. Att köpa dina appar från Google Play eller från Amazon Appstore minskar risken avsevärt.

Specifikation för ett filformat

APK-filen är Android version av Java JAR-filen, som är en ZIP-fil som innehåller ett program och dess monteringsanvisning. Du kan undersöka innehållet i en APK-fil med Windows Explorer eller något annat program som kan öppna en ZIP-fil, men du kan behöva för att tillfälligt ändra filändelsen till .zip att få den att öppna.

Obligatoriska Filinnehåll

En Android Paket fil innehåller följande under filer på följande platser: "AndroidManifest.xml" i sin rotkatalogen, som anger vad som finns i paketet, classes.dex innehåller någon binär kod som redan samlats i Dalvik bytekod; en resurser ARSC fil och en undermapp med namnet META-INF, som innehåller signaturfiler digitala. Andra komponenter som används av programmet kommer att vara i undermappar vanligtvis heter "tillgångar", "res" och "rå". Det kan finnas ytterligare undermappar, beroende på applikation.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com