Hur man skapar en värmekarta

April 10

Hur man skapar en värmekarta


Värmekartor använder färger för att göra data lättare att förstå. Politiska kartor som färgtillstånd baserat på hur invånarna röstar är ett klassiskt exempel på en värmekarta. De behöver inte vara bokstav kartor, dock. Till exempel, ett kalkylprogram som använder färger för att visa mönster i antalet kvalificerar också som en värmekarta.

Samla dina data

Innan du börjar arbeta, måste du veta det resultat du vill. Anta att du vill ha en värmekarta som visar den geografiska fördelningen av rikedom och fattigdom. För att göra det behöver du ekonomiska data om städer och kanske nationer. Om du vill jämföra basketspelare - den ljusare färg, desto bättre spelarens prestation, säger - du vill ha en källa till sport statistik. Ditt mål avgör den information du behöver för att samla in.

Välj din mappning

Innan du kartlägga, behöver du dina uppgifter i digital form, exempelvis som en Excel eller CSV-fil. Om du vill behålla data i kalkylblad form Excel kan du färg i cellerna och skala färgerna: En högre siffra gör färgen mer intensiv, till exempel. Om du vill skapa en geografisk karta - koncentrationerna av kärnkraftverk runt om i världen, säger - du kan använda Google Fusion Tables att slå samman data från Excel eller CSV med en digital karta. Det finns andra program som du kan använda också.

visuellt tänkande

Visualisering av data är tänkt att göra informationen lättare att smälta. Om värme kartan inte göra det, har det inte gjort jobbet. Titta på din färgschema när du har gjort det första utkastet. Om de olika färgerna är för lika, eller oattraktiv när de används tillsammans, kan du ändra dem till något mer tilltalande. Med Google Fusion kan användaren klicka på punkter på kartan och få popup-uppgifter för varje plats. Du vill inkludera tillräckligt med information för att göra popup-fönster intressant, men inte rörig.

Få hjälp

Om du skapar en karta själv ser alltför krävande - Fusion Tables är kraftfull, men tar en hel del arbete - det finns många online-tjänster som är villiga att göra det åt dig. HeatMapAPI, till exempel, erbjuder en gratis gränssnitt för enkla kartor, eller så kan du betala företaget för att skapa något mer komplicerat. ClickHeat är fri programvara med öppen källkod för att skapa kartor. OpenHeatMap låter dig ladda upp ett kalkylblad för att skapa en interaktiv karta. Vissa verktyg har exempel eller demos att låta dig döma dem innan du använder dem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com