Strategi för säkerhetskopiering använder XP Systemverktyg

September 7

Strategi för säkerhetskopiering använder XP Systemverktyg


Skydda data genom att upprätta en vanlig strategi för säkerhetskopiering är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att förhindra förlust av viktiga data. Även om det finns många sätt att åstadkomma detta, en enkel och ingen billig metod för Windows XP-användare finns i Windows XP Systemverktyg. Alla versioner av Windows XP inkluderar Säkerhetskopiering som en del av Systemverktyg men XP Home Edition "måste först installera den här funktionen för att visa den i Systemverktyg. Ett trevligt inslag i verktyget är Backup guiden som tar dig genom processen på ett logiskt steg-för-steg sätt.

Komma igång

Säkerhetskopiering i XP Systemverktyg kommer att arbeta mer effektivt om du tar lite tid att organisera din dator innan du gör en första säkerhetskopia. En bra strategi är att placera data i ett centralt läge, såsom i mappen "Mina dokument". Centralisera information kommer att göra det lättare för dig också, eftersom du inte kommer att behöva skriva ned eller komma ihåg var de olika filer som du vill ska ingå i säkerhetskopian. Mappen "Mina dokument" är en bra idé eftersom det redan innehåller personprofilinformation, såsom preferenser, inställningar, favoriter och kakor.

Börja strategier om den information du vill inkludera i din backup och utveckla en plan för säkerhetskopiering. Säkerhetskopiering i Systemverktyg kan du säkerhetskopiera alla filer eller välja enskilda filer och mappar. Säkerhetskopiera varje bit av information på din dator är tidskrävande och kräver en stor mängd utrymme på lagringsmedia, men kan du spara i händelse av en total systemkrasch. En strategi för att tänka på är en backup plan med båda valen. Gör en säkerhetskopia av all information i enlighet med en tid du anger, såsom var sjätte månad för ovana användare eller månadsvis för frekventa användare, och komplettera detta med mindre, mer frekventa säkerhetskopior av data du placerar i mappen "Mina dokument".

Tänk på lagringsmedia du planerar att använda. För fullständiga säkerhetskopior, tror "utrymme." Val här inkluderar säkerhetskopiera till en andra intern hårddisk om datorn använder mer än en, köpa en extern hårddisk eller säkerhetskopiera till nätverket om du är ansluten till ett nätverk. För mindre storlek säkerhetskopior, är flyttbara media såsom ett USB-minne är ett bra val. Dessutom hålla dina säkerhetskopior separat från annan information som du sparar är en bra idé.

Använda XP Systemverktyg Säkerhetskopiering

Windows XP-användare måste lägga till Säkerhetskopiering på Systemverktyg via installationsskivan XP. Sätt in CD, välj "Utför ytterligare en uppgift," och välj sedan "Bläddra Denna CD" för att öppna Windows Explorer. Välj "ValueAdd" mapp "Msft", "Ntbackup" och välj sedan "Ntbackup.msi" för att installera Säkerhetskopiering.

Navigera till XP Systemverktyg genom att välja "Alla program" från menyn i Windows XP "Start", sedan "Tillbehör" och "System Tools." Dubbelklicka på Säkerhetskopiering för att öppna program och starta säkerhetskopiering guiden.

Det första beslutet sida behöver du välja information som ska ingå i säkerhetskopian. Välj information enligt den strategi för säkerhetskopiering du utvecklat. Härnäst kommer du ange platsen för säkerhetskopian enligt lagringsmediet du har valt. Den sista uppgiften att slutföra är att etablera en backup schema. Om du valt att använda en kombination strategi för säkerhetskopiering, välj "Visa flera scheman" för att möjliggöra inställning backup påminnelser för båda. Ställ in påminnelse enligt schemat du väljer, till exempel en gång i veckan backup varje fredag ​​kl 03:00.

Klicka på "OK" för att säkerhetskopiera information.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com