Hur man använder grundläggande redigeringsverktyg i Google Dokument

May 13

Som med alla ordbehandlingsprogram, nyckeln till att göra Google Dokument fungera för dig är att veta hur man använder alla funktioner till din fördel. Liksom desktop-baserade motsvarigheter, har Google Docs en mängd grundläggande redigeringsverktyg för att hjälpa dig att göra dina dokument och kalkylark ser professionella ut.

Instruktioner

Använda grundläggande redigeringsverktyg med dokument

1 Kontrollera din stavning med Google Doc grundläggande stavningskontroll verktyg. Gå till Verktyg -> Kontrollera stavning eller klicka på "abc" -ikonen i verktygsfältet. Alla felstavade eller tvivelaktiga ord markeras i gult. Klicka på någon markerade ordet för att se ett antal föreslagna ersättare. Rätta dina ord och klicka på ikonen igen för att stänga stavningskontroll.

2 Ta reda på hur många ord, tecken, mellanslag, stycken och meningar som du har använt med "Räkna ord" verktyg. Gå till Verktyg -> Räkna ord att se en uppdelning av denna statistik samt information om läsbarhet och klass nivå av dokumentet.

3 Ändra typsnitt, storlek och avstånd. Standardteckensnittet i Google Dokument är "Verdana" och standardstorleken är 10 punkter. Använd rullgardinsmenyerna i verktygsfältet för att välja ett annat typsnitt och storlek. När du har valt dem, kommer dokumentet automatiskt formatera till nya val. Du kan också gå till Redigera -> Dokument Styles att ändra teckensnitt och dess avstånd.

4 Ersätta ord eller en fras genom att använda "Sök och ersätt" verktyg. Gå till Redigera -> Sök och ersätt för att skriva in ord att hitta och ord som att ersätta frasen. Klicka på "Ersätt alla."

5 Använd kortkommandon för att göra grundläggande förändringar som fetstil, kopiera och klistra in och inriktning. De tangentbord genvägar för Google Dokument är i huvudsak desamma som i alla andra ordbehandlingsprogram. För att se en komplett lista över tillgängliga kortkommandon, Google Dokument kortkommandot fusklapp.

Tips

  • En av Google Doc unika redigeringsfunktioner är möjligheten att visa och återgå till tidigare inkarnationer av dokumentet. Helt enkelt navigera till Arkiv-> versionshistoriken för att se alla ändringar och hur länge sedan de gjordes. När du är klar tittar på översynen, antingen klicka på "Return to redigera dokument" eller "Återgå till den här versionen."

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com