Vilket är bäst WAP eller WEP?

March 28

Vilket är bäst WAP eller WEP?


Välja om att skydda nätverket med Wired Equivalent Privacy eller Wi-Fi Access Protection är mindre svårt än det verkar. Även om det finns många skillnader mellan WEP och WAP, för det mesta att välja mellan dem är en mellan bekvämlighet och ökad säkerhet. Att ha en mer djupgående förståelse för hur varje krypteringsprotokoll verk kommer att hjälpa dig att fatta ett beslut.

WEP

"Trådlösa nätverk i utvecklingsländerna", en global e-bok projekt som experter inom trådlösa nätverk branschen bidra säger att WEP är den mest använda trådlösa nätverk säkerhetsprotokoll. WEP-kryptering kräver att potentiella användare ger en nyckel eller ett lösenord för att få tillgång till nätverket. En kopia av nyckeln lagras på routern eller åtkomstpunkten och måste matcha en tillhandahålls av potentiella användare. Varje medlem i nätverket använder samma nyckel för att ansluta. Denna universalnyckel kan orsaka säkerhetsproblem på grund av enskilda användare kan dela information med andra.

WAP

Den största skillnaden från WEP är att autentisering för WAP kan levereras på flera olika sätt. Nätverket kan ställas in för att acceptera en enda nyckel, en unik nyckel som levereras till varje användare eller ett certifikat som måste installeras på varje enhet som kommer att ansluta till nätverket. WAP-anslutningar använder också Oral Key Integrity Protocol, vilket ytterligare minskar risken för att en enskild anslutning kan brytas och nätverkssäkerhet äventyras.

WAP Fördelar

WAP kryptering tar upp ett antal potentiella säkerhetsproblem som finns i WEP. Alternativet att tilldela varje användare en unik nyckel kan i slutändan innebära mindre underhåll av näten. Till exempel kommer ett företag inte göra några större förändringar till nätverket varje gång en anställd lämnar. Ändra nyckeln på en WEP nätverk innebär manuellt uppdatera den i varje enhet och åtkomstpunkt i bruk, medan en WAP-nätverksadministratör behöver bara lägga till eller ta bort en enda nyckel. WAP använder också en starkare krypteringsmetod, vilket skulle göra det svårare för en tjuvlyssnare att använda sig av infångade dataströmmar.

WEP Fördelar

WEP största fördel är täckning. Nästan alla routrar och Wi-Fi-klara enheter stöder denna krypteringsprotokoll. Detta innebär också att hårdvaran i skilda varumärken kan samexistera på samma nätverk med lite svårigheter. WAP-enheter ibland ha problem att arbeta med enheter från andra tillverkare. Även mycket är gjort av WAP ökade säkerhet, är WEP acceptabel för de flesta bostäder och små företagsnätverk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com