Hur ändrar jag min CSS Menu från horisontell till vertikal?

March 29

En CSS meny skapas genom att lägga till CSS-stils till en HTML oordnad lista. Oordnade listor skapas av en öppning "<ul>" och avslutande "</ ul>" tag, som omsluter listobjekt. Varje punkt i listan är skapad av "<li>" och "</ li>" taggar. När listobjekt i en oordnad lista tilldelas en "inline" CSS display egendom, kommer de att visas i en horisontell rad, vilket skapar en horisontell CSS meny. Att ändra den horisontella CSS meny i en vertikal meny, måste du ändra CSS egenskapen display till "block", som kommer att orsaka listobjekt att stapla vertikalt.

Instruktioner

1 Öppna webbsidan fil som innehåller CSS-stil kod för horisontell meny i en HTML- eller textredigerare. För att öppna webbsidan filen i Windows standardtextredigerare, högerklicka på filen, klicka sedan på "Öppna med." Klicka för att välja "Anteckningar" eller "WordPad" från programlistan och klicka sedan på "OK".

2 Leta reda på listobjektet CSS stil uttalande. Listobjektet CSS stil uttalande styr stilen på varje objekt i menyn. Det börjar med namnet eller ID tilldelas CSS meny, föregås av en "." eller "#" följt av "li". Till exempel, om ID för CSS meny är "navbar" listobjektet CSS stil uttalande kommer att visas som "#navbar li".

3 Leta upp "display: inline;" text i listobjektet CSS stil uttalande.

4 Byt ut "inline" text med "block", så hela display fastighets visas som "display: block;".

5 Klicka på menyn "File" och klicka sedan på "Spara".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com