Introduktion till Flash Catalyst filer

October 22

När du använder Flash Catalyst, kommer du att stöta på många filtyper. Programmet använder dessa filer på olika sätt, och du kan vara till hjälp att förstå den viktigaste av dem. Några av dessa filtyper har att göra med det sätt som Flash Catalyst fungerar internt, och några av dem är filer att programmet utgångar.

FXP File

Den FXP filen är filen skapas av Flash Catalyst när du sparar projektet för första gången. När du importerar bilder från andra projekt såsom Adobe Photoshop, dessa bilder och de stater som du associerar dem med att bli en del av FXP filen. Koden som Flash Catalyst utgångar är också en del av FXP filen. Denna fil kan också importeras och redigeras av Adobe Flash Builder och Flash Professional.

MXML File

När du skapar ett program i Flash Catalyst, justera stater och import konstverk, skriver programmet och uppdaterar kod i bakgrunden. Denna kod, MXML fil, är det sätt på vilket du kan förvandla din konstverk i interaktiva Flash-applikationer. MXML är ett märkspråk som du kan använda för att utforma användargränssnitt i Flash. Eftersom Flash Catalyst gör detta arbete för dig, kan du aldrig interagera med den här filen direkt. När du publicerar din Flash Catalyst projektet kommer Flash Catalyst använda MXML-fil och konvertera den till en SWF eller AIR-program. Du kan se ditt projekt MXML-fil genom att peka muspekaren till högra sidan av Catalyst-gränssnittet och klicka på pilen till höger om design. Välj sedan "Code" för att se filen.

SWF-fil

SWF-filen är en av filtyper som du kan mata in med Flash Catalyst. En SWF-program är ett Flash-program som du kan ladda upp till en webbserver och bädda in i HTML. En stor del av interaktivt innehåll som du stöter på Internet kommer sannolikt att vara Flash-baserade. När man bygger en SWF-program med Flash Catalyst, kommer programmet alltid namnge den resulterande SWF-filen "Main.swf." Du kan skapa den här filen genom att klicka på "File" och sedan välja "Publicera till SWF / AIR" alternativet.

AIR-fil

Den andra typen av fil som du kan skapa med Flash Catalyst är en Adobe AIR-fil. När du publicerar en AIR-fil använder Flash Catalyst projektets MXML-kod för att skapa en exekverbar applikation. Du kan sedan distribuera AIR-filen på alla operativsystem som stöder Flash. Detta beror på att AIR-filer, till skillnad från SWF-filer, finns på användarens skrivbord, och inte på en webbserver. Observera att du kan publicera FXP projekt till AIR och SWF samtidigt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com