Hur man gör ett collage Använda Photoshop

January 16

Hur man gör ett collage Använda Photoshop


Adobe Photoshop är ett kraftfullt verktyg som kan skryta med användarvänlighet för en nybörjare och flexibla verktyg för avancerade användare. Som ett resultat har Photoshop blivit en av de mest populära bitar av datorprogramvara. Fotografi hobby, konstnärer, studenter och proffs använda programmet för att redigera, skapa och förbättra bilder. Du kanske vill göra ett collage i Photoshop för att hänga på väggen, att skicka till vänner, eller helt enkelt som en fråga av nyfikenhet. Oavsett ditt motiv, kommer att göra ett collage kan du lära dig några grundläggande fotoredigeringstekniker samtidigt som de får en känsla för programmet.

Instruktioner

Förbereda din arbetsyta

1 Bestäm ett ämne för ditt kollage. Inte tänker för långt fram - kommer ditt arbete begränsas av de relevanta bilder du kan hitta.

2 Hitta bilder med anknytning till ditt ämne som du vill använda i en collage. Till exempel, om du vill skapa ett collage som visar en familj semester, plocka ut några av dina favoritbilder och göra uttag på din dator.

3 Öppna Adobe Photoshop och skapa ett nytt dokument genom att klicka på "File" och sedan "Nytt".

4 Bestäm en bra storlek för ditt kollage och mata in måtten på skärmen som visas i Adobe Photoshop. En typisk bit skrivarpapper är 8,5-inches med 11-inches i storlek. De flesta datorskärmar är 1024 x 768 pixlar.

5 Öppna alla bilder som du vill använda för ditt kollage i Photoshop. Gör detta genom att klicka på "File" och sedan "Öppna". Du kan öppna alla bilder genom att välja var och en på samma gång.

Skapa Collage

6 Välj lassoverktyget genom att trycka på "L" på tangentbordet. Håll ned vänster musknapp och sedan ringa den bild som du vill använda i ditt kollage.

7 Släpp musknappen och konturerna av din cirkel bör bli en rörlig streckad linje. Om cirkeln omfattar den del av bilden som du vill använda, tryck på "Ctrl + C" på tangentbordet.

8 Växla tillbaka till den nya bilden du skapade för collage och tryck på "Ctrl + V." Detta bör klistra del av bilden som du valde på din tom duk.

9 Upprepa de tre föregående stegen tills alla bilderna är tillsammans på den tomma duken. Oroa dig inte om arrangemang och komposition ännu.

10 Växla till flyttverktyget genom att trycka på "V" samtidigt på din nya bild. Detta gör det möjligt att flytta de enskilda bilderna runt arbetsytan. Du kan välja vilken bild du vill flytta genom att välja lämpligt lager på höger sida av skärmen.

11 Markera lagret av den bild du vill flytta och dra den till önskad plats på duken. Du kan också ordna lager för att avgöra vilka bilder visas framför eller bakom varandra.

12 Ordna bilderna tills duken har ett utseende som du är nöjd med. Allt du behöver nu är lite kreativitet för att göra en tilltalande collage!

Tips

  • Du kan välja perfekta kvadrater, rektanglar och cirklar av dina bilder genom att använda markeringsramen markeringsverktyget (bara trycka på "M").
  • Försök att minimera det tomma utrymmet på arbetsytan utan att få alltför rörigt att skapa en estetiskt tilltalande collage.
  • Var försiktig med bilder med en upphovsrätt för något annat än personligt bruk - det är olagligt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com