I5 och i7 Performance i iMac Vs. MacBook Pro

July 26

I5 och i7 Performance i iMac Vs. MacBook Pro


Att förstå hur iMac staplar upp mot MacBook Pro kräver två jämförelser i ett. För det första är den allmänna frågan om skillnaderna mellan Core i5 och Core i7-processorer. Sedan finns är skillnaden mellan den specifika i5 och i7 modeller tillgängliga. Summan av kardemumman är att iMac, oavsett processor, i allmänhet överträffar även de snabbaste MacBook Pro. Detta beror, som bärbara datorer, MacBook Pro saknar det utrymme som krävs för större kylsystem som de snabbaste I5S och i7s kräver. Men vissa MacBook Pro kommer mycket nära att utföra i nivå med lägre nivå iMac.

Hyper Threading

Trådar är instruktioner som program som körs kommandot processorer för att utföra. I allmänhet kan en processor bara fungera på så många trådar som har kärnor. Till exempel kan en dual-core i5-processor hantera två trådar samtidigt, medan en quad-core i5 klarar fyra. Emellertid Kärn i7s inkluderar hyperthreading teknik. Detta innebär att de kan hantera två trådar samtidigt per kärna. Sålunda kan en dual-core i7 hantera åtta trådar. Applikationer skrivna för att dra nytta av hyperthreading springa snabbare på en Core i7 än på en i5, allt annat lika.

cache

Cache är en form av minne ligger på processorn själv. Som sådan kan leverera information snabbare än RAM. Både i5 och i7-processorer använder cache för att lagra ofta använda information. Detta sparar dem från att behöva vänta på data från den långsammare RAM varje gång de behöver det. Den främsta skillnaden mellan i5 och i7 är att i7s innehåller mer cache.

Core i5 Val

Från och med sommaren 2011 Apple tillhandahåller tre i5 alternativ för iMac. Alla av dem har fyra kärnor och 6 MB cache. De skiljer sig endast i termer av hastighet; 2,5, 2,7, och 3.1GHz, respektive. Det finns bara en i5 alternativet för MacBook Pro. Detta är en 2.3GHz dual-core med 3 MB cache. Här, iMac processorer är överlägsen på alla sätt. Även den långsammaste i5 iMac kommer att starta snabbare, köra program snabbare och köra flera program samtidigt utan en droppe i prestanda än i5 MacBook Pro.

Core i7 Val

Det finns två i7 alternativ för iMac. Båda är fyrkärniga, och båda har 8MB cache. Men man kör på 2.8GHz, medan den andra körs på 3.4GHz. MacBook Pro kan ha en av fyra i7 konfigurationer. De snabbaste körs på 2.7GHz, men har bara två kärnor och 4 MB cache. Alla andra är fyrkärniga. Man kör på 2.3GHz med 8 MB cache. De övriga kördes vid 2,0 och 2,2 GHz och har 6 MB cache. Även om ingen av dessa kan överträffa även den långsammaste i7 iMac, den 2.3GHz i7 MacBook Pro kommer att utföra i nivå med 2.5GHz i5 iMac, eftersom det os mycket nära i hastighet har samma antal kärnor och har 2MB mer cacheminne.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com