Hur man gör rök i Photoshop CS2

January 28

Hur man gör rök i Photoshop CS2


Lägga rök till digitala bilder kan tjäna många syften, från att göra en brand komma till liv i ett fotografi till att försköna en annons. Även om du kan köpa rök borstar för att göra stripig slag över bilden, kan du också göra röker själv med hjälp av några verktyg som redan finns i Photoshop CS2. Om du skapar rök i ett tomt dokument, kan du senare blanda det i en befintlig bild.

Instruktioner

1 Öppen Photoshop. Välj "File" och sedan "Ny" för att skapa ett nytt dokument. Ange måtten i "Bredd" och "höjd" textfält, och klicka på "OK".

2 Välj färgpytsen från verktygslådan och välj en mörk färg från Swatch panelen. Klicka var som helst på dokumentet för att fylla den med den nya färgen.

3 Välj penseln från verktygslådan och välja en vit eller benvit färg från Swatch panelen. Välj en mjuk borste från den övre menyraden med en huvuddiameter på cirka 40 pixlar. Ställa in hårdheten nivån till noll. Välj en styrka på 100 procent.

4 Rita en vertikal linje där du vill lägga till rök. Välj Smeta verktyg - finns under Oskärpa verktyget - från verktygslådan. Välj en penselstorlek på cirka 80 till 100 pixlar. Klicka och dra verktyget runt linjen att smeta, push and pull riktningen av linjen i en stripig, senig mode. Detta steg kan kräva flera försök innan du uppnå det resultat du vill. Om du gör ett misstag, kan du vända det sista steget genom att välja "Redigera" och sedan "Undo Smudge verktyget."

5 Välj "Filter" och sedan "Gör flytande." Kontrollera "Show bakgrunden" rutan och ändra läget till "Behind" i rullgardinsmenyn. Experimentera med verktygen i Gör flytande verktygsfältet för att ytterligare förfina din rök. I synnerhet prova Virvel medsols verktyget, vilket ger virvlar till röken och rynka verktyget, som pressar uppsvälld områden och framhäver fina linjer. Som med Smeta verktygs ändringar räknar flera försök att fullända din teknik. Välj "OK" när du är nöjd med resultatet.

6 Tryck på "Control" och "J" för att skapa en kopia av bakgrundslagret. Klicka på bakgrundslagret i panelen Lager. Välj "Filter", "Blur" och sedan "Gaussian Blur." Ställ in avståndet till ett värde runt 20 och klicka på "OK" för att tillämpa filtret.

7 Klicka på kopia av bakgrundslagret i panelen Lager. Ställa in opaciteten till ett värde mellan 60 procent och 75 procent. Välj "Layer" och sedan "Flatten Image" att slå ihop dina lager.

Tips

  • Om du vill skapa färgad rök, välja en ljus nyans av ditt val i stället för vitt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com