Hur man installerar RJ-45 End på en kabel

October 7

Hur man installerar RJ-45 End på en kabel


Även om du kan köpa färdiga Ethernet-kablar, att kunna göra din egen är en användbar färdighet. Du kan göra upp anpassade kabellängder till dina exakta krav, eller dra kablar genom väggar innan du crimp ändarna på en snyggare finish. Om du behöver en viss konfiguration av Ethernet-kabel för att avsluta en nätverksinställningar, förmågan att snabbt göra en sparar tid och låter dig avsluta jobbet. Som sådan, en RJ-45 pressverktyg och en nätverkskabel testare göra en god investering för alla datortekniker eller entusiast.

Instruktioner

1 Skär Cat5e-kabeln till önskad längd, lägga till en extra tum till slutet för att möjliggöra för RJ-45-kontakter. Sätts de två kabelskor över änden av kabeln, med klämman på varje uppstart pekar mot sin ände av kabeln.

2 Skär försiktigt runt kabelmanteln ca 1,5 inches från slutet av kabeln med en kabel strippa eller mattkniv. Var noga med att inte nick isoleringen av de interna ledningar, som kommer att försämra prestanda eller stoppa kabeln från att fungera.

3 Tvinnas fyra ledarpar, gör det möjligt för enskilda ledarna att ligga platt. Du kommer att se finns det åtta trådar i färgade par; till exempel, blått och vitt och fast blått sken. Dessa kan du enkelt identifiera de interna ledningar och korrekt tråd kabeln. Trimma ledningar med brukskniv så de är en halv tum lång från botten av kabelmanteln och alla exakt samma längd.

4 Ordna kablarna i rätt ordning för kabeltypen. Till exempel, för en vanlig rak kabel som används ansluta en dator till en router eller switch skulle använda 568B standard. Placera kablarna i följande ordning från vänster: orange och vit, orange, grönt och vitt, blått, blått och vitt, grönt, brunt och vitt, brunt. Som kabeln är rak, använder varje ände samma ordning för att göra stiftet 1 i ena änden ansluter till stift 1 på den andra, stiftet 2 till stiftet 2 och så vidare.

5 Skjut trådarna försiktigt i RJ-45-kontakt till slutet, vilket gör att ingen av trådarna gäng upp eller byta positioner. Det finns 8 kanaler i kroppen av proppen att korrekt utrymme och placera de enskilda trådarna. Du bör också sätta in en kvarts tum av kabelmanteln i kontakten för att säkra kabeln när krusade.

6 Dubbelkolla kablarna är korrekt och i rätt ordning placeras. När krusade, kan du inte dra ut kontakten igen för att korrigera fel. Tryck in kontakten i öppningen i pressverktyg och stadigt pressa handtaget att krympa kablarna i kontakten. Om du är osäker på om kontakten krymps fast nog, pressa handtaget igen för att se.

7 Upprepa processen för den andra änden av nätverkskabeln. För en rak kabel, använd 568B standard i båda ändar. För att göra en korsad kabel, bör du ansluta ena änden till 568B standard, och den andra änden till 568A standard. Den 568A standarden använder följande ordning för trådarna, från vänster: grön och vit, grön, orange och vit, blå, blå och vit, orange, brunt och vitt, brunt. Driva kabel stövlar över RJ-45-pluggar i varje ände av kabeln. Detta ger dragavlastning och stärker kopplingarna stoppa ledningarna från att böja och knäppa.

8 Testa kabeln med en nätverkskabel testare. Anslut vardera änden av kabeln till uttagen på kabeltestare, som sedan kontrollerar att anslutningarna är bra och du kan ansluta kabeln korrekt. Kablar som bara gör intermittenta anslutningar kan orsaka nätverksproblem och är svåra att spåra, så det är viktigt att se till att kabeln fungerar korrekt före användning.

Tips

  • Om du inte har en kabeltestare, alltid se till att du är nöjd med anslutningarna innan du sätter in kabeln i bruk. Om du tvivlar och anslutningarna verkar lös, avbröt kontakten och sätta ett nytt på. Den lilla kostnaden för en extra RJ-45-kontakt kan spara timmar av frustrerande felsökning senare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com