Hur man skilja mellan EIDE och SATA-hårddiskar

February 8

Hur man skilja mellan EIDE och SATA-hårddiskar


EIDE och SATA är två tillhörande teknik. EIDE, även kallad ATA-2, PATA eller Ultra ATA, är en äldre hårddisk teknik som har ersatts av snabbare och bekvämare SATA. Att tala om skillnaden mellan de två är lätt, men du måste komma in i datorn fall hårddiskar du vill jämföra installeras.

Instruktioner

1 Stäng av datorer som innehåller hårddiskar som du vill jämföra.

2 Koppla bort strömmen från datorns nätaggregat.

3 Ta bort alla fall beläggningar som kan innehålla datorns komponenter. Även om ditt fall kan ha en skruvlös andelssystemet, kan du behöva använda en skruvmejsel för andra fall.

4 Jorda dig genom att röra metall innan du rör någon datorkomponent, såsom en hårddisk, för att förhindra skador från statisk elektricitet. Ramen av en dator fall kommer att fungera bra.

5 Inspektera varje hårddisk i sin tur tittar på anslutningsportar. EIDE hårddiskar och deras äldre IDE motsvarigheter har parallellportar, som är vida 40-stiftskontakter med bräckliga, utskjutande stift som lätt kan böjas. EIDE sladdar är platt och bred, och liknar band. SATA-hårddiskar har mycket mindre kontakter och deras sladdar är smala och stela.

Tips

  • Om du inte kan räkna ut vilken typ av hårddisk du har genom sin portanslutningar, titta på ovansidan för sin produktmärkning. Den innehåller vanligtvis information om vilken teknik standard hårddisken byggdes för antingen EIDE eller SATA.
  • Den fysiska strukturen av en hårddisk kommer inte berätta mycket om sin typ eftersom alla hårddiskar, per definition, har samma disk tallrik struktur. Du har mer tur att titta på anslutningsportar eller på tillverkare och modell märkning på ovansidan av enheten.
  • Se till att du jorda dig genom att röra metall innan du hanterar några datorkomponenter. En avgift på statisk elektricitet kan utlösa förödelse på dem.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com