Hur kan vi minska PowerPoint filstorlekar

August 7

Microsofts PowerPoint är ett populärt program som används för att skapa presentationer och bildspel för yrkes- och fritidsbruk. På grund av mängden av grafik som typiskt används i dessa presentationer kan PowerPoint filstorlekar bli ganska stora. Storleken på dessa filer kan då bli ett problem om du måste lagra många av dem eller skicka dem som e-postbilaga. Du kan minska storleken på PowerPoint-filer genom att följa några enkla steg.

Instruktioner

1 Hur kan vi minska PowerPoint filstorlekar


Högerklicka en gång på Windows "Start" och välj alternativet "Utforska".

2 Hur kan vi minska PowerPoint filstorlekar


Från listor under avsnittet "Mappar" på "Utforska" fönstret väljer den mapp som du har sparat PowerPoint-filer. Notera att i exemplet, den ursprungliga storleken på PowerPoint-filen är 162 kB.

3 Hur kan vi minska PowerPoint filstorlekar


Högerklicka en gång på en av PowerPoint-filen listor, en gång på "Skicka till" och välj "Compressed (zippad) Folder" alternativet. Denna åtgärd kommer att komprimera fildata in till en "zippade" mappen.

4 Hur kan vi minska PowerPoint filstorlekar


Se den komprimerade filen. Notera att, i exemplet, storleken på den komprimerade filen är 64 KB. Den komprimerade filen innehåller samma data, och kan lagras och bifogas som en e-post utan att förlora något av integritet källdokumentet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com