Vad är en Dual processor?

November 9

Vad är en Dual processor?


En dual processor är en dator som innehåller två separata centralenheter, eller processorer. Dessa marker kan installeras på samma moderkort eller på två separata skivor. En processor med dubbla kärnor, å andra sidan, är en enda processor som innehåller två processorer på ett chip. Många människor felaktigt använder dessa termer omväxlande.

Funktioner

En dubbel processor dator kräver ett moderkort med två separata CPU uttag. Varje processor har sin egen direktminne (RAM) och cache. De två processorer kan vara antingen single-core eller dual-core. Du måste ha Windows XP Professional, Vista eller Mac OS X för att köra dubbla processorsystem. Att ha två separata processorer på samma dator inte nödvändigtvis resulterar i dubbla hastigheten. Istället bara många dubbelprocessorsystem upplever en 50 procent förbättring i prestanda över datorer med en enda CPU.

Fungera

Dubbla processorsystem används ibland av extrema spelare, videoredigerare och grafiker. De är också användbara i webbservrar och datorstödd konstruktion (CAD). Att ta vederbörlig nytta av en dubbla processorer dator måste du köra program som kan känna igen två processorer. Dual-core processorer, som har kraften av två processorer i ett enda chip, används främst för att öka multitasking prestanda.

fördelar

Dubbla processorer är bäst för att köra program som är särskilt utformade för dem. Två separata processorer kommer också att prestera bättre med programvara som är utformad för multi-threading. Men erbjuder en billigare dual-core system många av de fördelar som en dubbel processorsystem. Således är det förmodligen ett bättre val för de flesta genomsnittliga datoranvändare.

överväganden

Dubbla processorer är dyrare än dual-core processorer. De producerar också mer värme. Om du får en dubbel processorsystem, kommer du också betala mer för ditt moderkort. I riktmärken, dual-core system överträffar ofta dubbla processorsystem. Det finns många fall där en dubbel processor datorn inte kommer att prestera bättre än en enda processorsystem. Till exempel kommer en dubbel processor inte öka ordbehandling prestanda. I vissa fall, de prestandavinster i dubbla processorsystemet är marginella i bästa fall. Detta kan hända eftersom det finns få program som kan dra nytta av två processorer.

effekter

Dual-core processorer göra mycket mer meningsfullt för den genomsnittlige konsumenten än dubbla processorer. Dessutom finns det nu många triple-core och quad-core processorer på marknaden. Intel introducerade hyper-threading innan multi-core processorer blev populär. Hyper-threading skapar två virtuella kärnor i en single-core processor, och är mycket effektiv på att utföra flertrådade applikationer. Dessa processorer erbjuder prestanda ökar till en lägre kostnad.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com