Platt bildskärm Specifikationer Explained

July 22

Platt bildskärm Specifikationer Explained


När det börjar bli dags att köpa en ny bildskärm, kan du välja att gå med en platt. Att förstå specifikationerna är helt avgörande för att göra ett välgrundat beslut och öka dina chanser att bli nöjd med din nya bildskärm.

Skärmstorlek

Med datorskärmar, platta paneler inkluderas är skärmstorleken typiskt mätt diagonalt. Till exempel, mäter en 17-tums bildskärm 17 inches från det nedre vänstra hörnet av skärmen till det övre högra. Beroende på var du köper bildskärmen, kan mer detaljerade specifikationer, inklusive höjd, bredd och hela enheten djup inkluderas.

Skärmtyp

Enligt GlobalSpec.com, LED, LCD, DLP och plasma är bara en handfull av de olika tekniker som används i platta bildskärmar. Före inköp, undersöka specifika fördelar och nackdelar med specifika skärmtyp att se till att det är bäst för dig. LCD är ett vanligt val för kvalitet till ett överkomligt pris.

videostandarder

Att känna bildskärmens videostandard är viktigt att förstå dess upplösning och vilken typ av anslutning som används. Till exempel, VGA, en gemensam videostandard, stöder grafik på högst 320 x 200 pixlar i 256 färger och kräver en särskild plugg att samverka med datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com