Hur gör jag en dator emot ett trådlöst Internet?

May 13

Trådlöst internet tillåter människor att flytta runt med sina datorer och har oavbruten tillgång till Internet utan en kabelanslutning håller dem tillbaka. I de flesta moderna datorer, speciellt bärbara datorer, trådlösa nätverksenheter installeras automatiskt och helt enkelt behöver konfigureras. I äldre datorer, och i många stationära modeller, kan du behöva köpa en trådlös nätverksenhet för att ta emot trådlösa signaler.

Instruktioner

1 Ta reda på om du har en trådlös enhet installerad genom att gå till "Kontrollpanelen." Där klickar du på "Nätverks- och Internetanslutningar" och sedan "Nätverksanslutningar". Om en trådlös enhet är installerad kommer den att visas i rutan och du kan hoppa till det sista steget.

2 Köp en trådlös enhet om ingen är installerad. En trådlös enhet är en del av hårdvara som gör att datorn att ta emot trådlösa signaler. En trådlös enhet kan se ut som en vanlig Ethernet-kort eller USB-enhet och kan ha en extern antenn. Kontrollera datortillverkarens webbplats att ta reda på rätt mobiltelefon för din dator.

3 Installera den trådlösa enheten. Kan en del extra arbete att krävas beroende på vilken typ av enhet och dator. I en bärbar dator, kan ett trådlöst kort bara behöver skjutas på plats. I ett skrivbord, öppna datorlådan och sätt in kortet i moderkortet.

4 Installera drivrutinerna för enheten. Förarna bör komma på en CD-skiva eller en diskett. Sätt i CD och se om ett fönster dyker upp. Om ett fönster dyker upp, följ stegen för att installera drivrutinerna för det trådlösa nätverkskortet. Om ett fönster inte dyker upp, hitta den enhet som motsvarar CD-spelaren, eller hårddisk i "Den här datorn". Dubbelklicka på enheten för att öppna den. Leta reda på filen "setup.exe" och dubbelklicka på den. Detta startar guiden som hjälper dig att installera drivrutinerna. Du kan behöva starta om datorn efter installationen.

5 Hitta och ansluta till ett trådlöst nätverk. I det nedre högra hörnet av skärmen, notera ikonen associerad med den trådlösa enheten. Det kan vara i form av två datorer som ser ut som de är nätverk eller tjänste barer som gradvis blir större. Dubbelklicka på ikonen. Detta tar upp ett fönster som visar en lista över trådlösa internetuppkopplingar tillgängliga. Dubbelklicka på anslutningen. Om du inte har en personlig trådlöst nätverk finns, det finns fri dem tillgängliga.

Tips

  • Inte fysiskt tvinga en nätverksenhet i ett fack om det inte går in smidigt. Om du gör det kan bryta enheten och / eller bryta moderkortet, eller plats, försöker du installera enheten i.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com